На всяка жена ѝ се е случвало да пресоли готвеното

...
На всяка жена ѝ се е случвало да пресоли готвеното
Коментари Харесай

Как да спасим пресоленото ястие и да върнем добрия му вкус

На всяка жена ѝ се е случвало да пресоли готвеното и след това се е налагало да демонстрира досетливост, с цел да успее да нахрани фамилията, откакто целият ѝ труд е отишъл напразно. Оказва се, че има метод да „ спасим “ труда си, като изправим пресолената гозба и без проблем да сервираме това, върху което сме се трудили с часове.

Младата майка и известната влогърка в TikTok Ванеса показа неповторим трик, който може да бъде потребен за доста домакини. Тя описа пред всички какво би трябвало да се прави, в случай че се окаже, че ястието е станало много пресолено. Блогърката показа изпитан от нея във времето метод да извършите супата или яхнията още веднъж вкусна, макар че сте „ поизпуснали “ солта.
Ако пресолите зелето, НЕЗАБАВНО направете това
Киселото зеле е част от обичайна българска кухня. С него съумяваме да приготвим в действителност вкусни блюда, с които да зарадваме цялото...

Вярно е, че този съвет работи единствено с ястия, които са напълно на течна основа: зърнени каши, супи, яхнии. За страдание премахването на солта от пържената гарнитура няма по какъв начин да се случи. Така да вземем за пример Ванеса сподели по какъв начин подготвя чорба за детето си. Тайната се оказа доста елементарна: тя предлага да добавите цялостен картоф в супата. Обелете картофа, прибавете го към супата и го оставете да се сготви с останалите артикули, поучава влогърката в свое видео.

Картофите поемат непотребната сол по време на варенето. Просто би трябвало, когато стане готово, да го извадите и да го изхвърлите, тогава ястието ви ще е такова, каквото сте възнамерявали авансово.

Потребителите на TikTok оцениха съвета на Ванеса. Някои й благодариха и написаха, че даже не са чували за сходно нещо. Други означиха, че такива положителни препоръки са получавали от родителите и или от бабите си. Някои са уверени, че картофите няма да оказват помощ за намаляването на солта в макароните или бърканите яйца, които съвсем нямат влага.

Ванеса има над 125 хиляди почитатели в TikTok. Блогът й е за ястията, които готви за сина си. Ванеса сподели, че детето й е доста придирчиво към храната и всякога би трябвало да измисля нещо извънредно.
Грешките в готвенето, които могат да бъдат ВРЕДНИ за здравето
Има някои неточности, които продължаваме да вършим даже когато сме на хранителен режим и сме почнали да се храним напълно здравословно. Но...

Можем без проблем да потвърдим, че този способ на „ избавяне “ на манджата не е по никакъв начин нов. Напротив, по този начин нашите прадеди са поправяли количеството сол  в ястията, които са приготвяли. Те добре са знаели способността на картофа да всмуква солта от соса по време на варене.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР