На всички родители, чиито непълнолетни деца бяха установени в една

...
На всички родители, чиито непълнолетни деца бяха установени в една
Коментари Харесай

Глобяват родители заради неупражнен контрол

На всички родители, чиито малолетни деца бяха открити в една от нощните нощни заведения в Благоевград при профилирана полицейска акция, ще бъдат връчени наказателни постановления по Закона за протекция на детето

Глоба ще бъде наложена и на притежателя на нощния клуб, поради неупражнен надзор. 54 малолетни и малолетни лица бяха изведени от дискотека в центъра на Благоевград предходната нощ във времето от 1.30 до 4 часа сутринта, съобщи

След акцията полицията намери и ги съобщи на родителите им.

Нито едно от децата не е било с възрастен компаньон, както изисква Закона за протекция на детето за пребиваването на малолетни и малолетни на публични места след 22 часа.

По време на акцията е открито, че те са консумирали и алкохол в дискотеката.

На всички родители следва да бъдат връчени наказателни постановления, като размерът на глобата е от 300 до 1000 лв., удостовери регионалният шеф на Министерство на вътрешните работи в Благоевград Георги Кандев.

Собственикът на нощния клуб също ще блъде глобен.

По закона за протекция на детето санкцията е от 2000 до 5000 лв., а за продажба на алкохол на малолетни Законът за здравето планува глоба от 2000 до 4000 лв., която се постанова от РЗИ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР