На всички ни се налага да се сблъскваме с неприятни

...
На всички ни се налага да се сблъскваме с неприятни
Коментари Харесай

5 начина за справяне с досадните задължения


На всички ни се постанова да се сблъскваме с неприятни задания най-малко понякога. Най-често ги отлагаме, с което още повече ускоряваме възприятието на скука. Тези 5 тактики, посочени в блога на LinkedIn, обаче ще ви оказват помощ да се справяте по-лесно с въпросните отговорности.

1. Заемете се първо с най-неприятната задача.

Заречете се, че първото нещо, с което ще се заемете когато отидете на работа, е нежеланата задача. Не го мислите и не отлагайте. Този принцип е извънредно потребен, също както при физическите извършения. Ако мислите, че ще се изкушите да пропуснете понеделнишката подготовка, пробвайте да вършиме упражненията сутринта.

2. Представете си, че сте в пандиза.

Ако работите върху нещо, което ще отнеме доста време, а вие желаете да се справите с него колкото се може по-бързо, или просто сте нетърпеливи, представете си, че сте пандиза.

В пандиза човек има цялото време на света. Там няма причина да се бърза, няма причина да се заобикаля или да се работи над няколко неща по едно и също време. Може да се забавите и да се концентрирате. Имате задоволително време, с цел да отдадете внимание даже на най-малките елементи.

3. Правете дребни стъпки.

Ако сте разтревожени от възможна поредност от неприятни задания, които би трябвало да завършите, просто направете една дребна стъпка през днешния ден. На идващия ден направете още една. Движението напред е окуражаващо. С сходно движение, не след дълго ще сте приключили задачата.

4. Пазете се от спирания.

Често се случва по този начин, че когато най-сетне съумеете да намерите време за трудоемката задача, внезапно ви прекъсват и пренасочват вниманието ви към нещо друго. Това прави задачата доста по-трудна. Отделете си време, в което да не се занимавате с нищо друго.

5. Потърсете помощ.

Това е едно от най-важите преимущества, които зрелите хора употребяват. По някаква причина търсенето на помощ е извънредно мъчно за множеството от нас. Изумително е какъв брой ни е потребна тя всякога, когато просто се престрашим да я потърсим.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР