На всички ни се е случвало да пуснем водата след

...
На всички ни се е случвало да пуснем водата след
Коментари Харесай

Злато и сребро за милиони долари отиват в канализацията на Швейцария

На всички ни се е случвало да пуснем водата след нещо скъпо, попаднало неправилно в тоалетната. Но едва ли ни е хрумвало, че там долу, в каналите, има златни мини, и това от време на време е безусловно. Учени са определили, че единствено в Швейцария, злато и сребро за по към 1.5 щатски $ отиват в канализацията всяка година. Това е много кръглата сума от 3 милиона $, и изтича в тоалетните на една-единствена страна.

Успокояващата вест, преди да започнете да се кахърите за изгубеното благосъстояние е, че действително не си коства напъните да се опитваме да си върнем канализационните благосъстояния.Това е по този начин, даже и като се вземат поради всички други скъпи метали, които също могат да се намерят долу.

Наличието на метали в отпадъчните води е известно от доста време, тъй като те постоянно се употребяват за напояване на насажденията. Но едвам неотдавна учените се решили да ревизират за съществуването на скъпи метали. Цифрата за Съединени американски щати, да вземем за пример, е 13 милиона $ годишно. Основните източници на метали за канализацията са, на първо място, промишленостите. Домакинствата за шанс не са отпред в тази ранглиста.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР