На всички ни се е случвало - да гледаме смешно

...
На всички ни се е случвало - да гледаме смешно
Коментари Харесай

Хванати на място! Най-странните занимания вместо работа в офиса

На всички ни се е случвало - да гледаме смешно видео с котки в офиса в работно време, да се занимаваме с други занимания в моменти, когато имаме работа по незабавен план или би трябвало да напишем важен отчет. Но какъв е шансът да се увелчем по някоя доста странна и смела активност, единствено и единствено да отложим работата за извършване?

Ново проучване, извършено от сайта CareerBuilder, проучва тематиката. Проучването е извършено измежду 2175 мениджъри и HR експерти за да бъдат споделени най-честите и най-странни занимания на чиновници в компании по време на работа. Някои от резултатите са смешни, други учудващи. 

Така да вземем за пример, чиновници били хванати на място от шефовете:

- да се мият с гъба в мивката на офисната тоалетна;

- да се пробват да хипнотизират сътрудник, с цел да му оказват помощ " да спре тютюнопушенето " ;

- да гледат уебсайт за поръчки на булки по пощата;

- да спят и хъркат в кабинета на шефа, на бюрото му;

- да " пилотират " дребни дронове вътре в офиса.

Иначе, най-честият " палач на продуктивността " съгласно проучването е използватено на телефона за писане и четене на известия (52%), следван от сърфирането в интернет (44%), клюкарстването (37%) и потреблението на обществените медии (36%). 

Почти половината работодатели, взели участие в изследването, удостоверяват, че разсейването снижава качеството на труда, а една трета - че то намалява работния морал, тъй като чиновниците гледат какво вършат сътрудниците им. Как реагират фирмите, с цел да усилят продуктивността? Един от всеки пет работодатели, взели участие в допитването, насрочва време за обяд или отмора, в което се допуска че чиновниците могат да презаредят.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР