На всички ни е ясно, че няма по-добро обучение от

...
На всички ни е ясно, че няма по-добро обучение от
Коментари Харесай

Доц.Медиха Хамза: Няма по-добро от присъственото обучение 


На всички ни е ясно, че няма по-добро образование от присъственото, само че ситуацията е такава, че се постанова да се премине в онлайн среда. Нужно е, обаче хората да бъдат в точния момент осведомени и да се търсят способи за повишение на качеството на електронното образование.
Това сподели пред ДНЕС+ претендентът за депутат от СДС-Варна в обединението ГЕРБ-СДС за 47-то национално заседание доцент доктор инж. Медиха Хамза.

„ Заедно с екипа ми изготвихме анкета, с която целим да научим мнението на родители и опитът им с образованието в онлайн среда. В блиц запитването ни взеха присъединяване 217 души. Процентът на родителите на деца от I-IV клас, които са взели участие в изследването е най-голям – 53%.

Според данните от анкетите, 69,1 % от родителите нямат проблем с даването на среда и устройство за своето дете, на което то да учи спокойно“, разяснява резултатите претендентът за народен представител.

Обобщавайки резултатите тя добави още, че 27,2 % разполагат единствено с едно устройство и се постанова да го употребяват цялото домакинство.

„През миналата година имаше проведени няколко дарителски акции и държавното управление, преди да изтече мандата му, се погрижи на всяко дете, което е декларирало, че не разполага с устройство да му бъде обезпечено такова. Относно успеваемостта на онлайн образованието, 59,9 % от участвалите в анкетното изследване дават отговор, че децата им имат обилни пропуски в знанията си.“

Според доцент Медиха Хамза може да се работи по посока на увеличението на консултациите и спомагателните часове за децата, които изпитват усложнения при асимилиране на материала. Тези спомагателни часове за работа биха могли още веднъж да се организират онлайн. Когато се работи в по-малка група деца и се подчертава върху индивидуалия и целеустремен метод, пропуските биха били по-малки.

Според данните от допитването, когато се касае до отдалечено осъществяване на обучителния развой при по-малките деца, се постанова техните родители и близки да им оказват по-голяма поддръжка.
На въпроса за качеството на образованието в онлайн среда, 47% от родителите са показали, че учителите вършат всичко по силите си за качествено преподаване, поради обстановката.

48,4 % от участниците в анкетата не са съгласни децата им да излизат от учебно заведение и да се образоват в онлайн среда. Сходен % обаче – 44,2% от интервюираните – считат, че е нужно учебните заведения да бъдат затворени, до момента в който намалее заболяемостта.

На въпрос какъв брой от родителите им се постанова да спрат работа и да останат вкъщи, с цел да бъдат с децата си по време на отдалечено образование, 39 % от интервюираните са дали отговор, че нямат опция и са принудени да стоят у дома.

В сходни случаи е нужно родителите да бъдат подпомагани, заради невъзможността да употребяват заплатен отпуск или тъй като отсъствието им от работното място води до това, че не могат да получат цялостния размер на възнаграждението си.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР