На всички нас ни е известно, че витамините са много

...
На всички нас ни е известно, че витамините са много
Коментари Харесай

Дневна доза здраве за организма на малките деца

На всички нас ни е известно, че витамините са доста значими за верния напредък и развиване на децата, само че и за възстановяване на здравето като цяло и поддържане на добър баланс в тялото при възрастните.

Но знаете ли какво в действителност съставляват витамините? Те са комплицирани съединения, които тялото ви не може да създава единствено и би трябвало да ги приема от храната в дребни дози. Те са значими за естественото биологично действие, т.е. за растежа, естественото действие на клетките и тъканите и като цяло за поддържане на здравето. Всеки витамин има своя лична цел и въздейства върху подобряването на избрани процеси в организма.



В идващите редове, ще може да се запознаете в резюме с десетте витамина, които са най-важни за здравето на децата.

Витамин А - този витамин усъвършенства имунитета и укрепва сърцето. Той е извънредно значим, с цел да се радвате на здрава кожа и верен напредък. Съдържа се в морковите, зелените и тъмнозелени зеленчуци, оранжевите и жълти плодове и зеленчуци. Също по този начин в яйцата, млякото, сметаната, сиренето и други млечни артикули.

Витамин В1 - споделят, че това е витаминът за естественото действие на сърцето и за отбраната на нервната система. Подобрява концентрацията и умствената съобразителност. Най-често се среща в маята, задачите зърна и хлябът, картофите, млякото и прясното свинско месо.

Витамин В3 - този витамин, прочут също като ниацин, прави тялото свежо и витално, като му дава сила и оказва помощ в безупречната работа на нервната система и мозъка. Намира се в бирената квас, фъстъците и рибата.

Витамин В5 - или известната протеинова киселина, понижава умората и форсира растежа на космите. Положително въздейства върху настроението, тъй като управлява адреналина в тялото. Най-богати на него са сушените плодове, като кайсии и смокини, пресните зеленчуци, само че също по този начин и сусамът, орехите, соята и яйцата.

Витамин В6 - той е доста значим за имунитета и е нужен за вярното създаване на мускулна лой. В допълнение, той подтиква обмена на протеини и аминокиселини. Също по този начин е значим за вярното действие на нервната система. Среща се най-много в пълнозърнестия самун, черния дроб, ягодите, соята, гъбите и чушките.



Витамин B7 - този витамин е незаместим за красива и здрава коса, нокти и кожа. Той се среща най-много в яйцата, млякото и млечните артикули.

Витамин B9 – прочут на всички като фолиева киселина, този витамин въздейства върху основаването на нови кафези и контролира броя на кръвните кафези. Важен е за вярното храносмилане на нервната система, както и за положителния напредък и развиване на плода. Фолиевата киселина се намира в спанака, броколите, карфиола, само че също и във телешкото и агнешко месо.



Витамин В12 - този витамин също въздейства позитивно върху кожата, косата и ноктите, само че е по-известен с това, че обезпечава естествена функционалност на нервната система и възобновяване на кръвта. Той се среща в свинския черния дроб, бъбреците, скумрията и морската сьомга.

Витамин D - всички знаем, че витамин D е изключително значим за костите. Помага за по-лесно попиване на калция. Липсата на калций води до рахит. Той също по този начин визира здравите зъби. Витамин D е прочут и като " безоблачен витамин " тъй като слънцето е натурален източник, само че го има и в рибеното масло и месо, в яйцата, млякото, млечните артикули и в маслото.

Витамин Е - взе участие в регенерацията на клетките и също по този начин е значим за жизнеността на красивата кожа. Витамин Е се среща най-вече в авокадото, чушките, яйцата, маслото, растителните масла, орехите, морските блага и в тъмнозелените зеленчуци.

Както виждате, плодовете, зеленчуците, млякото, месото и рибата са естествени източници на разнообразни типове витамини, само че какво ще стане, в случай че по избрани аргументи, най-вероятно евентуално сезонни, има недостиг на тези храни?

Ето за какво е витално значимо витамините да се одобряват постоянно с главните хранения, изключително при децата. Дневния банкет на мляко при децата е от извънредно значение, тъй като млякото е натурален източник на витамини и калций, а в случай че е обогатено и с в допълнение количество витамини, това е дневна доза здраве за организма на детето.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР