На всички медици и полицаи от МВР е посветен утрешния

...
На всички медици и полицаи от МВР е посветен утрешния
Коментари Харесай

Софийската опера представя великденски концерт с видео обръщания на именити творци

На всички медици и служители на реда от Министерство на вътрешните работи е отдаден утрешния великденски концерт на Софийската опера. Той ще се излъчи онлайн от 16:00 ч.

Специално за събитието за записани видео обръщания на едни от най-изявените ни имена в класическата музика - оперни артисти, диригенти и балетисти, научи Българска телеграфна агенция от операта. Всеки привет ще бъде последван с осъществяване от фонда на операта.

В програмата са включени фрагменти от " Риголето " и " Травиата " от Верди в осъществяване на Владимир Стоянов. Радостина Николаева ще пее песен от " Атила " (Верди), Габриела Георгиева - песен на Турандот от Пучини, Атанас Младенов - песен на Евгений Онегин от Чайковски, Кирил Манолов - песен от " Бал с маски " (Верди), Мариана Цветкова - песен от " Валкюра " на Вагнер, Бисер Георгиев - песен от " Рейнско злато " (Вагнер), Димитър Станчев - песен от " Борис Годунов " на Мусоргски, Даниел Дамянов - песен от " Риголето " (Верди).

Ще звучат и " Годишните времена " на Вивалди в осъществяване на Венера Христова, Вихра Маджарова и Кристина Джузепе със солист Людмил Ненчев (цигулка).

Балетното изкуство ще бъде показано от Марта Петкова и Никола Хаджитанев с " Лебедово езеро " от Чайковски и още една от неговите произведения - " Лешникотрошачката ", с Цецо Иванов и Катерина Петрова.

На финала ще се лее неизбежната " Наздравица " (Верди) със солисти Радостина Николаева и Даниел Острецов, дружно с хора на Софийската опера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР