На всички им е писнало от позицията на България към

...
На всички им е писнало от позицията на България към
Коментари Харесай

На всички им било писнало от позицията на България към РС Македония

 " На всички им е писнало от позицията на България към Република Северна Македония (РСМ). Тя е неразбираема, незащитима и дестабилизира Западните Балкани. България доста бързо губи другари. Щастлива е тази страна, която би могла да издържи дълго на това “. 

Така разяснява западен посланик извършения през вчерашния ден Съвет " Общи въпроси “ в Люксембург. На него България, показана от зам.-министъра на външните работи, удостовери ветото си за започване на междуправителствена конференция с РСМ.

В разногласието за разширението по време на Съвета страната ни била изолирана и сама, твърди изданието, като цитира няколко дипломати. България към момента не е предиздвикала останалите от клуба да схванат позицията й.

А португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз е второто след немското, което не съумява да стартира наложителните междуправителствени конференции с РСМ и Албания.

На Съвета имало доста изявления – и на представители на района, и на такива отвън него. Малки и огромни, северни и южни страни говорили за геополитика, стратегическо мислене и елементарния факт, че си държат на думата. Всичко това било изтъкнато пред София и Скопие като аргумент диалозите да бъдат водени. България обаче останала глуха, прeдава " Политико “, представени от " Clubz ". 

Накрая немският държавен министър по европейските нъпроси Михаел Рот прибягнал до туитър и с вярата, че обръщението ще помогне, написал:

" Моля ви. Нека двустранните въпроси биват решавани двустранно, без придвижването напред на целия Европейски съюз да бъде блокирано. Нека мислим стратегически и осъзнаем – би трябвало да осъществим отговорностите ни пред Албания и Северна Македония. Сега нямаме интерес да оставяме стратегически вакуум тук. Благодаря “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР