На всички фенове на авокадото се е случвало много да

...
На всички фенове на авокадото се е случвало много да
Коментари Харесай

Авокадото, зелените плодове и как да узреят по-бързо

На всички почитатели на авокадото се е случвало доста да им се яде гуакамоле тъкмо през днешния ден, само че в магазина да има единствено зелени плодове, на които им би трябвало време да узреят. А задачата да открием авокадо, което е добре узряло, само че не е и към този момент развалено, се оказва съвсем невъзможна.

И тук на помощ идват няколко трика, с които то да стане съвършено за консумация по-бързо.

Процесът на зреене на авокадото се подтиква от хормона етилен, който плодът самичък си създава. И то - също като ябълките, бананите и други - продължава да зрее и откакто е откъснато.

Най-лесният метод да ускорим този развой по натурален метод е да сложим авокадото в памучна или хартиена (но никога найлонова) торбичка дружно с един банан или една ябълка. В затворената среда количеството на етилен ще се увеличи неведнъж и плодът ще е омекнал за два-три дни.

Ако към този момент сме разрязали авокадото и тогава сме разбрали, че е прекомерно твърдо, имаме няколко разновидността. Единият е да го опаковаме с транспарантно фолио, като " залепим " половинките му допустимо най-плътно и го оставим да узрее, написа BBC.

В интернет попаднахме и на една хитрост, която подсигурява, че и най-твърдото авокадо ще бъде готово за консумация след минути. За задачата ни трябват опаковъчно фолио, което може да се употребява в микровълнова, и микровълнова.

Опаковаме двете половини на плода откакто сме махнали ядката. Слагаме го във фурната и нагласяме на висока степен за две минути. След това изчакваме да изстине, с цел да можем да го хванем с ръка, и го слагаме под бликам студена вода. Повтаряме процедурата до омекване.

Друг вид е да настройваме микровълновата на къси шпации от по 30 секунди на междинна или висока степен, до момента в който не получим стремежи резултат. След това слагаме авокадото за пет минути в хладилника, написа Reader`s Digest.

Ефектът на този способ се дължи на огромната централизация на етилен, която се получава поради фолиото. Отрицателният резултат обаче е, че би трябвало да забравим за меката и кремообразна текстура на авокадото, а и усетът му ще се утежни. Така че, това е в действителност краен вид. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР