На всеки се е случвало неволно да изтрие файлове, които

...
На всеки се е случвало неволно да изтрие файлове, които
Коментари Харесай

Как да възстановим изтрити снимки в Android телефон

На всеки се е случвало несъзнателно да изтрие файлове, които не би трябвало. Това е изключително постоянно срещано при триенето на доста фотоси в смарт телефона. Притежателите на телефони с Android имат няколко благоприятни условия да се опитат да спасят сходни несъзнателно изтрити фрагменти, оповестява How-to Geek.

Първият съвет в такива обстановки е да не се употребяват други приложения и да не се вършат нови фотоси до момента в който не бъдат възобновени изтритите фрагменти. Така се усилва шансът те да не бъдат записани върху старите, видимо изтрити фотоси.

Следващата стъпка зависи от приложението, което се употребява за изложба. Гугъл Photos нормално резервира изтритите фотоси в „ кошче “, като тази функционалност я имат и Samsung Gallery, както и съвсем всички останали общоприети вградени приложения-галерии на смарт телефоните. Обикновено тя е налична през самото приложение в секцията с албуми или настройки. Най-често изтритите фрагменти се пазят 30 дни преди да бъдат отстранени дефинитивно.

 

Възстановяването на фрагментите нормално става посредством избирането им в листата и натискане на бутона “Restore ” или „ Възстановяване “. Тогава фотографията (или видеото) ще бъдат възобновени в истинската им директория или албум.

Понякога обаче, може да се сетим да потърсим изтрита фотография откакто е изминал срокът за пазенето им или заради някаква причина тя да не е била непокътната. Тогава би трябвало да се опитва в допълнение приложение като DroidKit или DiskDigger.

Те могат да откриват и видимо изцяло изтрити файлове в системата и да ги възвръщат. Недостатък на тези приложения е, че от време на време не могат да възстановят истинската резолюция на фрагмента или въобще не съумяват да го върнат, само че въпреки всичко си коства да се опитва и с тях.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР