На всеки се е случвало да използва Facebook, за да

...
На всеки се е случвало да използва Facebook, за да
Коментари Харесай

Гениалните и плашещи начини, по които хората ви дебнат във Facebook

На всеки се е случвало да употребява Фейсбук, с цел да научи повече за човек, който не познава толкоз добре. Свободен ли е оня, по който си падате? Кое е гаджето на някогашната ви другарка? Причините могат да бъдат най-различни. Наречете го дебнене или просто информиране. Няма значение. Важното е, че всеки го прави.

Някои хора обаче са по-добри от останалите, когато става дума за научаването и на най-дребните елементи от живота на някого, написа Thrillist.

Как да ви открият, даже и да не знаят името ви

Не помните момчето или момичето, с което се срещнахте на това празненство? Ужасно мощната Graph Search търсачка на Зукърбърг & компания, която работи от 2013 година насам, ви разрешава да търсите наличие из цялата обществена мрежа чрез натурален език.

Да кажем, че помните само местоработата на индивида, или пък образователното заведение, което е посещавал (или и двете). Просто потърсете “people who work at X company ” или „ people who went to X college ”. Комбинирайте и двете, с цел да стесните резултатите още повече. Може би сте се срещнали чрез другар, който работи в дадена компания? Потърсете “friends of people who work at X company ”.

Съществуват безусловно стотици разнообразни метода, по които можете да сведете хората, които търсите, до най-малко. С малко повече самообладание ще ги откриете сигурно.

Как да схванат къде сте били…

Тук към този момент от Graph Search търсачката могат в действителност да ви побият тръпки. Можете да я употребявате, с цел да разберете на кои празненства е бил даден човек или къде се е чекирал. Достатъчно е да напишете “places X person has been in the past X months/years ” или “events X person has attended ”.

и какви са ползите ви

Освен в случай че настройките ви за персонални данни във Фейсбук не наподобяват форт „ Нокс “, то всеки може с лекост да разбере музикалните реализатори, филмите, книгите, уебсайтовете, хората или групите, които сте харесали. Достатъчно е да вкарат името ви и няколко основни думи в търсачката. Например „ pages liked by X person ”.

Могат да видят всички фотоси, които в миналото сте харесали или коментирали…

Отново – специфични благодарности на Graph Search. Достатъчно е да напишете “photos X person has liked ” или “photos X person has commented on ” и готово. Това е страховито на толкоз доста разнообразни равнища. Особено в случай че половинката ви не е измежду най-доверчивите или някой не изключително доброжелателен вид се пробва да открие кои са най-близките ви хора.

Можете да получавате известия за всичко, което вършиме във Фейсбук

Опцията „ близки другари “ (close friends) ви разрешава да следите всичко, които даден човек прави. Всеки път, когато той разяснява фотография, обнови статуса си или се чекира някъде, вие ще получавате нотификация. Най-лошото в тази ситуация е, че Фейсбук не ви споделя, когато някой ви е добавил в този лист. Няма и по какъв начин да разберете дали сте в листата с близки другари на някого.

Могат да прегледат „ частната “ ви профилна фотография

Има ли нещо по-досадно от това да не можеш да видиш профилната фотография на някого в цялостен размер? Е, в действителност се оказва по-лесно, в сравнение с предполагате…

По следите на най-хубавите ви другари

Деветимата души, които се демонстрират в лявата част на профилната ви страница, не са там по случайност. Това са тези, които съгласно Фейсбук са ви най-близко в обществено отношение. Т.е. в случай че някой желае да научи повече за вас, е задоволително да прегледа и техните профили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР