На всеки му се е случвало - хем не е

...
На всеки му се е случвало - хем не е
Коментари Харесай

Хапва ви се сладко и вредно? Тялото иска да ви каже нещо много важно!

На всеки му се е случвало - хем не е гладен, хем мисълта му е все " в хладилника ". Ако ни се хапва нещо необичайно или искрено казано нездравословно, може би повода за това е някакъв тип стрес или неналичия в организма. Разглеждаме най-популярните, с цел да забележим къде е коренът им.

  Виж още: Есенно намаляване: мазнините, които ще ни оказват помощ в битката с килограмите

Ако ви се хапва нищо солено

Ако ни се хапва нещо солено, има огромна възможност просто да сме обезводнени. Причината може да е прекалено потене, подготовка, болест, продължителен стрес, прекалено много алкохол. Когато тялото ни желае нещо солено, в действителност това е неговият метод да се опита да възвърне електролитния баланс. В подобен случай просто му дайте на тялото, каквото желае. Но дано не е под формата на пица, снакс или нещо от този жанр. За да запазите електролитния си баланс е задоволително да си посолите морков или филиз целина и да та го консумирате по този начин.

  Виж още: Странни учебни правила, които важат по света

Ако ви се хапва нещо сладко

Тук евентуално става въпрос за небалансирани равнища на кръвната захар. Такива нестабилизирани равнища най-често се случват поради проблеми в храненето ни - постоянно недояждане или пък липса на протеини, мазнини и прекалено доста въглехидрати. Да ни се хапва нещо сладко постоянно се случва и когато сме изтощени, тъй като глюкозата е бърза сила за тялото. Ако не желаете да ви се яде сладко и да не се изкушавате, изходът е доста елементарен - просто не консумирайте захарни артикули.

  Виж още: Знаци, които може да подсказват, че ви наблюдават от компанията, в която работите

Ако ни се яде шоколад

Той също е сладостен, само че и много лоен. Най-често ни се хапва, когато сме подложени на стрес, когато имаме потребност от магнезий, или пък имаме проблеми с кръвната захар. При дамите потребността от шоколад се появява и преди " тези " дни. Как да се справите с тази потребност? Зависи какви са аргументите за нея. Единият вид е да хапнете някаква здравословна лой - авокадо да вземем за пример. Ако имате потребност от магнезий, бобовите са добър източник. Както и несъмнено ядките.

 Виж още: Хем по-малко пластмаса, хем с повече пари в портмонето: Идеи за по-добър и бюджетен живот

Ако ни се хапва нездравословна храна

 

Бургери, пици, чипсове - всички те карат мозъка ни да произевжда допамин. Затова сме и толкоз щастливи, а нездравословната храна ни се коства толкоз вкусна. Понякога аргументите могат да са отмалялост, различен път нагоре упоменатите. Има случаи, в които ни се хапва нездравословна храна поради страстите, които свързваме с нея. Важно е да знаем, че колкото по-малко нездравословна храна ядем, толкоз по-малко ще ни се яде.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР