На всеки му се е случвало да има стомашни проблеми.

...
На всеки му се е случвало да има стомашни проблеми.
Коментари Харесай

10 начина да облекчите стомашните проблеми

На всеки му се е случвало да има стомашни проблеми. Причините за това може да са десетки - гастрит, киселинен рефлукс, нетърпимост към лактоза, стрес и други. Повечето от тях не са съществени и минават бързо. За благополучие, не е належащо да търсите доктор всякога при сходни обстановки. Можете да облекчите стомашните болки по следните 10 метода.

1. Лют червен пипер

Той е в действителност потребен за здравето. Действа като натурален анестетик, който оказва помощ за понижаване на болката и дискомфорта. Освен това понижава киселинността, облекчава проблемите, свързани с появяването на пептична язва и отстрани избрани типове бактерии. Не на последно място - усъвършенства храносмилането. Имайте поради, че би трябвало да го комбинирате с друга храна, преди да пристъпите към неговата консумация.

2. Йога

Доста пози от йогата усъвършенстват храносмилането и ускоряват перисталтиката (придвижването на храната през червата). Освен това понижават напрежението, който води до поява на стомашни проблеми като синдром на раздразненото черво. Например, " Apanasana " или прегръщането и допирането на колената към гърдите облекчава болката, породена от отичане и газове. А позите, свързани с извиване на гръбначния дирек, успокояват и тонизират корема.

3. Джинджифил

Джинджифилът има необикновено въздействие върху стомашното здраве. Той понижава възпалението, сходно на аспирин, ибупрофен и други нестероидни противовъзпалителни средства. Освен това предизвиква кръвообращението и усъвършенства храносмилането. Консумацията на този потребен корен улеснява прекосяването на храната през стомашно-чревния тракт и разрешава абсорбцията на повече хранителни субстанции. Той предотвратява газообразуването и отпуска мускулите, като дружно с това облекчава болката.

4. Горчица

Въпреки че звучи малко необикновено, прибавянето на 1 супена лъжица към ястието всеки ден може да послужи като отлично допълнение към вашата диета. Този естествен артикул има мощни противовъзпалителни и антиацидни свойства, които понижават стомашната болежка.

5. Мента

Ментата е една от най-хубавите билки в поддръжка на битката против смутения корем. Тя съдържа ментанол - вещество, което оказва помощ за усмиряване на корема. Ментата може да понижи недоволствата, свързани с храносмилателната система, като киселини, нарушено храносмилане, конвулсии, гадене, газове и даже синдром на раздразненото черво.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР