На всеки е известно, че медът е от най-силните натурални

...
На всеки е известно, че медът е от най-силните натурални
Коментари Харесай

Уникална рецепта за мед от тиква лекува черния дроб и жлъчката

На всеки е известно, че медът е от най-силните натурални имуностимуланти. Той може да се употребява за лекуване на редица недоволства, възпаления и вирусни инфекции. В композиция с невероятните изгоди от тиквата се получава примес, която има мощен лековит резултат върху организма и жизненоважния черен дроб.

Тиквата е по този начин потребна, тъй като съдържа голямо количество потребни витамини и микроелементи. В нея се съдържа доста повече бета-каротин даже от морковите, които се славят тъкмо с това свое качество. В химичния състав на тиквата влизат витамини от групата B, витамин C, витамин E, желязо, цинк, калций и доста други.

Редовната консумация на тиква оказва помощ за вярното действие на жлъчния мехур, защищава организма от сърдечно-съдови болести, има удобен резултат при гастрит, ускорява имунитета и оказва помощ за превъзмогване на вирусни и бактериални инфекции.

При мъжете тиквата работи позитивно на потентността и покачва либидото. Този резултат се получава с помощта на съдържащите се в нея цинкови соли.

Тук ще ви покажем по какъв начин да извършите лечебна примес от мед и тиква, която може да се употребява както за общо възстановяване на здравословното положение, по този начин и за стремително лекуване и детоксикация на черния дроб.

Има 2 метода за подготвяне на мед от тиква:

Начин 1:

Взима се огромна тиква (около 9-10 килограма), след което се обелва и смила на месомелачка дружно със семената. Към получената тиквена каша се прибавят към 5 кг мед и се разбърква добре до приемане на хубава примес. Полученият артикул се оставя да престои за 10 дни, като е наложително да се разбърква постоянно през това време. След 10-те дни сместа се прецежда през тензух.

Полученият сок след прецеждането е еликсирът, който би трябвало да употребявате.

От него се пие по 50 гр. по 3 пъти всеки ден. Препоръчително е да го консумирате към половин час преди хранене.

Този сок може да се употребява за филтриране на черния дроб след прекаран хепатит или след приложимост на тежки медикаменти.

Начин 2:

На тиква със междинен размер се отрязва горната част по този начин, че да стане като капаче, с което да я покрием по-късно, и се изваждат семената. След това тиквата се цялостни с мед (препоръчително е да бъде акациев) и се разбърква. Покрива се с отрязаното капаче.

За да запечатате добре отвора по линията, по която сте рязали, може да употребявате нормално тесто.

Тиквата се оставя да престои на мрачно и изсъхнало място в продължение на 10 дни. След 10-те дни се употребява по 1 с.л. преди хранене по 3 пъти дневно.

И за двата метода на подготвяне на меда от тиква се предлага лекуването на черния дроб да продължи към 20 дни.

Противопоказно е медът да се употребява от хора, страдащи от диабет или язва на стомаха или дванадесетопръстника.

Инфо: nadezda.news7.eu

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР