На всеки 24 секунди загива човек при пътен инцидент в

...
На всеки 24 секунди загива човек при пътен инцидент в
Коментари Харесай

На всеки 24 секунди загива човек при пътен инцидент в света

На всеки 24 секунди умира човек при пътен случай в света. Общо 1,35 милиона души умират на пътя в целия свят всяка година, сигнализира Световната здравна организация (СЗО), която упорства за световни дейности, осведоми Агенция Франс Прес.

Броят на съдбовните случаи на година се е нараснал с към 100 000 за последните три години . Сега пътните произшествия са водещият палач на деца и младежи на възраст сред 5 и 29 година, акцентират от организацията в нов отчет.

" Тези смъртни случаи са неприемлива цена за подвижност. Няма опрощение за бездействието. Това е проблем с потвърдени решения ", означават от СЗО.

Докладът за световния статут на пътната сигурност, който се базира на данни от 2016 година, демонстрира, че обстановката се утежнява.

В отчета с данни от 2013 година годишно на пътя са изгубвали живота си 1,25 милиона души . Въпреки че се регистрира нарастване на общия брой на починалите, равнището на смъртни случаи спрямо увеличаващия се брой хора и коли в света се стабилизира през последните години.

" Това демонстрира, че съществуващите ограничения за сигурност на пътя в страните със междинен и висок приход са смекчили обстановката ", акцентират от здравната организация. Това най-вече се дължи на по-добро законодателство за основните опасности, в това число превишена скорост, изразходване на алкохол и шофиране, неизползване на колан, каски и други.

По-обезопасената инфраструктура като пешеходни пътеки, велоалеи и по-добри стандарти за колите също се отплащат.

Но до момента в който доста страни усъвършенстват обстановката, доста по-бедни страни изостават.

Смъртността в Африка е изключително висока. 26,6 смъртни случая на всеки 100 000 души на година спрямо 9,3 в Европа , където смъртността е най-ниска.

Пешеходците и велосипедистите съставляват 26% от всички починали на пътя, а в Африка са 44%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР