На връх рождественските празници фондация “1300 години България, с подкрепата

...
На връх рождественските празници фондация “1300 години България, с подкрепата
Коментари Харесай

Фондация “1300 години България” дари 200 дръвчета по случай 200 г. от рождението на Кръстьо Пишурка /снимки/

На връх рождественските празници фондация “1300 години България ”, с поддръжката на “Гората.бг ”,  дари на община Лом 200 паркови дръвчета във връзка 200-годишнината от рождението на незабравимия възрожденец, театрал, преподавател и будител Кръстьо Пишурка, който ломчани означиха тази година с огромни общоградски празнувания и чийто специфичен посетител бе вицепрезидента Илияна Йотова.
Ваучер за дарението алегорично бе връчен от изпълнителния шеф на фондация “1300 години България ” Ивайло Йосифов на младежите от Общински училищен клуб " Екология и запазване на околната среда " с началник Румяна Цветева и клуб “Скаути ” под управлението на Вася Александрова. 
Дръвчетата ще бъдат посадени с огромна еко акция през 2024 година. В интервала от януари до март следва младите еколози да разпределят дръвчетата сред образователните заведения в Лом, с цел да могат всички да се включат в акция по залесяване. Тя ще се организира прeз първата цялостна седмица на месец април, когато в цяла България се отбелязва Седмицата на гората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР