На връх професионалния си празник надзирателите в затворите нас днес

...
На връх професионалния си празник надзирателите в затворите нас днес
Коментари Харесай

Пореден протест на надзирателите в страната

На връх професионалния си празник надзирателите в пандизите нас през днешния ден излязоха на следващ митинг. Недоволството още веднъж е подбудено от ниските хонорари на надзирателите и дребното щатни бройки.

В Бургас стачкуват близо 30 надзиратели на " Съдебна защита " пред постройката на Съдебната палата в града, заяви БНР.
По думите на ръководителя на Управителния съвет на Синдикат " Охрана " Петко Чалъков предлагането за нарастване на заплатите с 5% , което направи правосъдният ни министър Цецка Цачева, не удовлетворява настояванията на надзирателите.

 Надзирателите желаят среща с властта преди митинга
Надзирателите желаят среща с властта преди митинга

Той ще се организира е на 10 март 2018г. (събота) от 13:00 часа

" До сегашния миг няма никакво развиване, което постанова на нашия празник да продължим да протестираме. Основното ни условие е всички чиновници, работещи по Закона за Министерство на вътрешните работи, да се третират еднообразно в страната ", добави Чалъков. По думите му митингите ще продължат, до момента в който не се изпълнят настояванията им.

В София надзирателите също стачкуват пред постройката на Съдебната палата преди началото на работния си ден.

Във Велико Търново надзирателите с изключение на нарастване на заплатите, желаеха и в регионалната дирекция да бъдат назначени нови 15 чиновници.
Синдикалният водач Александър Искренов съобщи, че през днешния ден, на професионалния си празник, надзирателите не се усещат празнично . По думите му те се усещат афектирани от дискриминационното отношение на страната към чиновниците на Главна дирекция " Охрана ".

 Не мога да подвигна заплатите на надзирателите, Обновена
Не мога да подвигна заплатите на надзирателите, " хвърли кърпата " Цачева

Надзирателите желаят 20% нарастване

В Плевен надзирателите желаеха действителен разговор с държавното управление. Според Валентин Колачев, който е синдикален водач и е от 13 години в системата, митингите би трябвало да продължат, до момента в който не бъдат чути настояванията на надзирателите.

" Министър Цачева настояваше за разговор. Де факто разговор в действителност нямаше. Според нас се нарушават законите в България, тъй като ние сме по Закона за Министерство на вътрешните работи, откакто са увеличени заплатите на сътрудниците от бранш " Сигурност " и нашите би трябвало да се усилят, откакто сме по един и същи закон. В един миг се получава, че сме надали не като просяци, че молим за лепта. Настояваме за разговор с министър Цачева. Тя твърди, че не е в нейните пълномощия да ни вдигне заплатите, което за мен е неприемливо. Тогава към този момент ще стигнем до европейските комисии, ще сезираме европейските институции. Искаме да живеем като европейски жители ", съобщи той.

В Сливен чиновниците в Женския затвор и правосъдна защита в Сливен също излязоха на митинг пред Съдебната палата. Протестиращите държаха плакати " С обещания затвор не се охранява ", " Само едно е несъмнено в бранш " Сигурност " - несигурността " , " Европа и за нас " и други.

Очаква се в събота, когато ще се организира националният митинг , над 70 надзиратели от Сливен да отпътуват за София, с цел да се включат в недоволството с сътрудниците си.

Пореден митинг на надзирателите ще има и в Шумен и Варна .

 Над 150 надзиратели стачкуваха пред Ловешкия затвор
Над 150 надзиратели стачкуваха пред Ловешкия затвор

Искат по-високи заплати и по-добри условия на труд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР