На връх Деня на независимостта вицепрезидентът на страната Илияна Йотова

...
На връх Деня на независимостта вицепрезидентът на страната Илияна Йотова
Коментари Харесай

Йотова за Деня на независимостта: Празникът за мен означава укрепване и развитие на българската държава

На връх Деня на независимостта вицепрезидентът на страната Илияна Йотова честити от остарялата столица Велико Търново празника на българските жители съобщи кореспондент на " Фокус "

" Преди 115 години строителите на модерна България дадоха един превъзходен образец за единение, за това какво значи национална идея и по какъв начин я постигаш. Това е образец и модел, който не остарява. Това е образец и модел за всички нас, които имаме претенцията да строим днешна България ", съобщи Йотова.

" Какво значи през днешния ден този празник за мен? Укрепване и развиване на българската страна, която, за жалост, се вършат доста опити да бъдат ерозирана.

Уважение и почит към главния закон на страната - българската конституция. Казвам го неслучайно тъкмо тук, във Велико Търново – градът, в който беше утвърдена и гласувана новата демократична българска конституция.

Означава да имаш добре осъзнати, добре дефинирани национални ползи и да ги защитаваш като позиции и на национално, и на европейско, и на интернационално равнище ", безапелационен бе вицепрезидентът на страната.

По думите й точно всички тези измерения дефинират независимостта в днешно време. 

Луиза Транчева
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР