На връх 100-годишния юбилей на Спартак две от големите му

...
На връх 100-годишния юбилей на Спартак две от големите му
Коментари Харесай

Какво е за мен Спартак? Ето отговорът на легендите Красимир Зафиров и Пламен Казаков

На връх 100-годишния празник на Спартак две от огромните му митове – Красимир Зафиров и Пламен Казаков, дадоха отговор на въпроса на „ Петел ” Какво значи за тях родния им клуб?

Както е известно, Красьо и Пацо са част от най-успешния тим в историята на Спартак, който в интервала 1982/1985 стига край за Купата на България, играе във втория кръг на европейския шампионат за КНК (най-добро клубно постижение) и приключва трети в „ А ” група.



В Европа Спартак среща Манчестър юнайтед и до момента остава единственият наш отбор, играл публични мачове със международния гранд.

Ето какво обявиха двете митове за „ Петел ”:



Красимир Зафиров: „ Спартак е реликва и моят живот. От 16-годишен съм в този клуб и постоянно ще бъда в него и с него. Спартак е седмият футболен столетник в България и институция.

Пожелавам на спартаклии да са уверени, че клубът върви нагоре и да имаме повече последователи, когато се завърнем в Първа лига. ”



Пламен Казаков: „ Спартак е метод на живот и идея, за която постоянно се бориш и защитаваш. Тръпки ме побиват, когато приказвам за моя Спартак и се веселя, че през днешния ден дружно с всички спартаклии чествам 100-годишния му празник. Пожелавам на управлението да запази емблемата и името на клуба, и скоро нашият Спартак още веднъж да е в елитното ни футболно семейство. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР