На война, като на война. Това гласи девизът на бомбаджиите,

...
На война, като на война. Това гласи девизът на бомбаджиите,
Коментари Харесай

Очите на четири на Нова година: Самоделните бомбички и фойер...

На война, като на война. Това гласи девизът на бомбаджиите, които в среднощ на 31 декември гърмят с всевъзможни фойерверки като за последно. Ежегодно от полицията и разнообразни експерти повтарят какъв брой рискови могат да бъдат бомбичките, само че това в България си е неизменима част от празника.

Ако въпреки всичко се каните да вдигнете съседите и квартала във въздуха, е хубаво да спазвате няколко значими рекомендации. Първо, наложително не давайте на деца да си играят с бенгалски огън, сигнални ракети и фойерверки, още по-малко да ги хвърлят. Второ, не забравяйте, че даже и дребна неточност при възпламеняването на пиратки и бомбички могат да провокират съществени изгаряния и контузии, като да вземем за пример да откъснат пръст или да извадят нечие око. Трето, доста е значимо да не хвърляте бомбички безсистемно и във всевъзможни направления. Така може да нараните някой наоколо или да подпалите нещо. Четвърто, не се правете на майстори и не използвайте самоделни бомбички. Пето, в случай че хвърлите пиратка и тя не гръмне, оставете я и не я пипайте, зоват от пловдивската полиция.

Шесто, в никакъв случай не използвайте фойерверки на закрито. Често следена и изключително рискова е практиката да се възпламеняват пиратки, откакто се слагат в бутилки или в различен съд. Детонацията в тясното пространство разрушава бутилката и отхвърчащите стъкла могат да наранят освен вас, само че и инцидентно преминаващи хора. Седмо значимо предписание е да не припарвате до пиротехника, в случай че сте пияни. И на последно, само че не по значение, място - постоянно купувайте бомбички единствено от тествани и лицензирани магазини. Не се залъгвайте от ниски цени и ментета, които се продават свободно по пазари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР