На военна служба от днес ще подлежат младежите от 25-годишна

...
На военна служба от днес ще подлежат младежите от 25-годишна
Коментари Харесай

По силата на нов закон: В Украйна вече мобилизират и 25-годишните младежи

На военна работа от през днешния ден ще подлежат младежите от 25-годишна възраст, а не от 27, както беше до момента.

Президентът Володимир Зеленски преди часове подписа новият законопроект. Това се случва в миг, в който въоръжените сили страдат от дефицит на хора, с цел да се опълчват на съветската инвазия. Законопроектът беше гласуван преди година от депутатите и до момента се чакаше да бъде обнародван от президента. Очаква се наредбата да влезе в действие от на следващия ден.

След това украинското държавно управление би трябвало в период до 6 месеца да приведе в сходство разнообразни нормативни текстове в страната с новите условия на възрастта за готовност.

Обсъжда се спомагателна готовност на още 400 хиляди души.Други предложенията, засягащи мобилизацията, които бяха импортирани от държавното управление в края на предходната година включват по-високи санкции за отбягване на наборните комисии, както и конфискации на имущество, заледяване на банкови сметки и отменяне на паспортите на годни за военна работа украинци, които са напуснали страната. Междувременно Русия заяви, че са подписани нови 100 хиляди контракта за военна работа. В края на март Путин подписа годишния пролетен декрет за приканване на към 150 000 наборници в съветската войска.

Наборниците се приканват всяка година на 1 април да служат 12 месеца. Подобна повиквателна се издава и всяка есен. Министерството на защитата по-рано даде увещание, че те няма да бъдат изпратени на фронта в Украйна, съобщи ДПА.

 

Инфо: БТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР