На влизане в сградата в парламента председателят на ПГ на

...
На влизане в сградата в парламента председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Искрено се надявам тази мъка днес да приключи. Политическите на...

На влизане в постройката в Народното събрание ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов разяснява, че партньорството сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ въобще не е трябвало да стартира.

 

" Това е партньорство, от което единият сътрудник не помни, че го употребяват по всевъзможен проект - прочувствен, физически, честен, полов. Искрено се надявам тази тъга през днешния ден да завърши по принцип. Най-добре е да има избори, хората да пренаредят резултата. Това сега е унизителна работа. Сега да забележим след този ултиматум на ГЕРБ какъв брой са склонни на угодничество ПП-ДБ, на мен ще ми е занимателно да следя дали ще бъдат склонни да се самоунижат ", добави още той ", сподели той.

“Сега е ход на ГЕРБ ”, сподели Венко Сабрутев, ПП-ДБ на влизане в Народно събрание пред медиите.

 

“Ние изпълнихме всичко, което трябваше ”, добави той.

 

“Не виждам малка врата за Българска социалистическа партия, през която да влезе в ръководството ”, разяснява депутатът от социалистическата партия Георги Гьоков.

 

Според него ще има сполучлива ротация, а не избори, тъй като по думите му има доста какво да губят партиите в сглобката

“Но е по-добре за България да има избори ”, безапелационен е Гьоков.

Припомняме, че откакто оставката на Денков бъде гласувана от Народното събрание, за което няма период, на ход е президентът, който би трябвало да организира съвещания с всички парламентарно показани партии и да връчи мандат на най-голямата политическа мощ в 49-ия парламент - ГЕРБ-СДС.

 

Ротацията на министър председателите обаче остава под въпрос. Предстоят договаряния сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като от ГЕРБ сложиха на масата съглашение за ръководство до края на мандата на това Народно заседание и механизъм за взимане на решения.

 

От ПП-ДБ обявиха, че ще се отзоват, а с оставката си Николай Денков съобщи, че насочва още една покана за договаряния.

И след гласоподаване на оставката на държавното управление кабинетът ще продължи да работи, до момента в който бъде определен нов.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР