На влизане Божков и защитникът му отказаха да отговарят на

...
На влизане Божков и защитникът му отказаха да отговарят на
Коментари Харесай

Васил Божков е на разпит в националното следствие

На влизане Божков и бранителят му отхвърлиха да дават отговор на въпроси на медиите, предава Българска телеграфна агенция. " Ще отговоря на въпросите, откакто изляза ", сподели хазартният необут.

Снимки от идването му в следствието

От септември той е под домакински арест. Решението за това беше взето от съда и е по едно от делата против Божков, обвързвано с хазартна активност, по което той беше арестуван в ареста след прибирането му от Дубай през август.

Миналият петък след акция на Министерство на вътрешните работи в парцели на Васил Божков, той беше отведен за разпит като очевидец. Тогава от полицията оповестиха, че се правят процесуално-следствени и оперативно-издирвателни дейности на територията на София по отношение на следствието на убийството на Алексей Петров, и в тези дейности се включват претърсването в парцелите на предприемача. След разпита Божков отхвърли да е бил питан за убития това лято Алексей Петров. По-късно същия ден от прокуратурата оповестиха, че при дейностите на Министерство на вътрешните работи не се е стигнало да изземване.

Вчера на разпит беше в Главна дирекция " Национална полиция " извикана и дамата до него - Елена Динева. 

" Разпитът бе за един контракт за заем от преди 15 години ", заяви юристът й Людмел Рангелов. По думите му клиентката му била е разпитана като очевидец. Нейна компания е дала 50 000 лева назаем на друго сдружение.

Часове по късно основният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Живко Коцев разяснява пред публицисти, наред с други тематики, и обиските в дома на Васил Божков, като уточни, че те са били във връзка следствието на убийството на Алексей Петров, както и разпита на Динева.

  Снимка: БТА  

Елена Динева и нейният юрист разясниха и акцията против Васил Божков от предходната седмица. " Питайте полицията ", сподели сбито тя, до момента в който адв. Рангелов съобщи: " При състояние, че един от вашите сътрудници е споделил по малкия екран, че са му се обадили, че ще има такава акция, която хем е по необходимост, хем са поканени всички публицисти да участват. Нали на неотложността смисълът ѝ е да намериш нещо, което е изненадващо за лицето, което го държи, а не да извикаш всички публицисти ".

Снимка: БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР