На високото плато Наска в Перу учените до ден днешен

...
На високото плато Наска в Перу учените до ден днешен
Коментари Харесай

Рисунките на платото Наска били част от хидравлична система

На високото плато Наска в Перу учените до ден сегашен не могат да обяснят какви са удивителните и загадъчни рисунки - геоглифи, които е мъчно да се обяснят от позиция на художествената традиция на античните нации по тези места. Те са големи и са забележими единствено от височината на птичи полет. Те също по този начин се виждат и от космоса, което разреши на италиански учени да създадат съмнение въз основата на галактически фотоси, че може да става дума за старинни акведукти.



Рисунките на платото Наска, считат учените, може да са следи от неповторима хидравлична система, която разрешавала на жителите да добиват живителната влага от подземния водоносен пласт. За това приказва сътрудникът на института по обкръжаващата среда на Италия Роза Лазапонара:



" Това е една удивителна хидравлична система, която поразява със своя обсег, само че още повече - със своето съвършенство. Тя съгласно мен превъзхожда доста сходни уреди, стигнали до наши дни. Тези канали и акведукти са просто върхът на инженерната мисъл на античните поданици на Перу, те разрешавали рационално (там, където е нужно и в нужния обем) да се разпределя водата по всички кътчета на този изсъхнал регион, а останалага вода да се съхранява във водохранилища. "



Уфолозите и тук са създали своето съмнение: неповторимата хидравлична система на платото Наска е можело да бъде основано единствено от извънземни.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР