На виртуална среща с кореспонденти на чуждестранни медии, на която

...
На виртуална среща с кореспонденти на чуждестранни медии, на която
Коментари Харесай

Германският външен министър: Ще направим всичко възможно германските туристи да могат да почиват и в чужбина

На виртуална среща с репортери на задгранични медии, на която bTV беше единственият представител от българска страна, министърът на външните работи на Германия Хайко Маас засегна тематика, значима за страната ни, дни след старта на летния туристически сезон.

През миналото лято, минало под знака на пандемията немските туристи по родното ни Черноморие бяха в пъти по-малко спрямо минали години. Според Маас това лято евентуално няма да бъде по този начин.

„ Надавам се през лятото хората да могат да пътуват. Това решение обаче, би трябвало да бъде взето отговорно и ще зависи от броя на новозаболелите и от напредването с имунизациите, които вървят все по-добре “, сподели той.

По думите на Маас в случай че в Германия се имунизират над милион души дневно, тогава няма да има спънки за пътешестване през лятото.

„ Аз бих направил всичко по силите си през лятото хората да имат оптимален късмет за същинска отмора също и в чужбина “, съобщи Маас.

Министърът изрази мнението си и по настоящата тематика за анулация на патентите за произвеждане на имунизациите против COVID-19. Тема, която е била централна и в полемиките на провелата се среща на външните министри на Г-7 в Лондон.

„ Дискусията за анулация на патентите ще бъде в дневния ред и за напред, тъй като всички знаем, че има хиляди хора, които не са получили ваксина, а за тях това е доста значимо. Но не виждам смисъл в това да приказваме по какъв начин вероятно могат патентите да бъдат получени от инцидентни компании, които търсят единствено и само облагата. Все още има доста отворени въпроси, които би трябвало да бъдат обяснени на процедура. Но мисля, че е значимо тази тематика да бъде дискутирана и аз съм отворен към нея “, добави външният министър на Германия.

В диалога стана ясно, че към този момент има информация и за договаряния по кое време и къде да се случи бъдеща възможна среща сред американския президент Джо Байдън и съветския Владимир Путин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР