На видеото, заснето на столичния булевард Цар Борис Трети, се

...
На видеото, заснето на столичния булевард Цар Борис Трети, се
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето се самосезира за момчето, което полага труд при ремонт на тротоар в София

На видеото, снимано на столичния бул. " Цар Борис Трети ", се вижда както момче придвижва купчина с павета и взе участие в подреждането им върху ремонтиращ се тротоар, като за задачата употребява чук. Действието се развива по обяд, оповестиха bTV, които разпространиха клипа и разговаряха с индивида, който го е разгласил.

От ДАЗД обясниха, че са изискали информация и предприемане на ограничения от инспекцията по труда, от районния кмет, както и от Столичната община. Сезирани са и обществените служби. След като получат нужните данни, от организацията ще уведомят съответната дирекция Социално подкрепяне, с цел да бъдат подхванати ограничения за протекция на детето.

 

БНР също ревизира дали детето има нужната възраст, с цел да упражнява труд, и спазени ли са условията на инспекцията по труда. 

 

Главна ревизия по труда продължава инспекцията по случая с детето, което поставя труд в строително-ремонтни действия в столицата, сподели за БНР Ваня Джупанова от инспекцията:

 

" Главна ревизия по труда се самосезира, като два екипа на инспекцията бяха изпратени на мястото, където се правят строително-ремонтните действия, само че през днешния ден не сме открили лицето от въпросното видео, което да поставя труда, тъй че инспекцията ще продължи ".

 

Законът планува, че в случай че бъде открито, че дете работи без позволение, инспекцията сезира прокуратурата, а на работодателя може да бъде наложена глоба то 1500 до 15 000 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР