На видеото се вижда главният служител по сигурността на Украйна

...
На видеото се вижда главният служител по сигурността на Украйна
Коментари Харесай

Падение: Руска телевизия излъчи фалшиво видео с Днес в Москва е ...

На видеото се вижда основният чиновник по сигурността на Украйна Олексий Данилов, който споделя: " Днес в Москва е радостно. Мисля, че е доста занимателно. Иска ми се да имам вяра, че ще им организираме такива занимания все по-често. "

 

Проверка на английската Би Би Си, както и на други специалисти е открила, че видеото е композиция от две изявленията, оповестени през последните седми;и. Според специалистите гласът на Данилов е генериран благодарение на технология за изкуствен интелект.

 

Двете изявленията, употребявани за основаването на подправеното видео, са налични в YouTube, като в това от 19 март взе участие Данилов, а в другото – от 16 март приказва шефът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов.

 

Цитатът на Данилов, който се появява във видеото на НТВ, не се чува в истинското изявление от 16 март, което разкрива изрично операцията.

 

Сам Грегъри, специалист по изкуствен интелект, разяснява пред Би Би Си, че видеоклипът, излъчен от НТВ е подправен и гласът на Данилов в него е " deepfake voice clone ", което значи „ манипулиран “ или „ изфабрикуван “.

 

Публикуването на сходни подправени видеа и информации хвърля голямо подозрение върху останалите изказвания, предавани от Кремъл по отношение на огромната покруса, разиграла се в концертната зала Crocus City Hall

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР