На Велики четвъртък деца от различни столични училища и детски

...
На Велики четвъртък деца от различни столични училища и детски
Коментари Харесай

За героите в бяло и пациентите: Деца боядисаха великденски яйца във ВМА

На Велики четвъртък деца от разнообразни столични учебни заведения и детски градини боядисваха яйца за героите в бяло. Това оповестиха от Военномедицинска академия (ВМА).

В спонтанната великденска работилница децата боядисаха 500 яйца, част от които подариха по-късно на медиците и пациентите на болничното заведение. Жестът е в символ на благодарност към неуморния труд на героите в бяло, които ще бъдат дежурни на Великден, помагайки на всички нуждаещи се.

Децата бяха посрещнати от началника на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който благодари за поддръжката през годините: „ Благодарим ви, че не ни забравяте и сте с нас на всеки празник. И освен. И в най-тежките моменти на пандемията нашите медици усещаха най-чистата любов – детската. Никога няма да го забравим това “, обърна се той към децата.

250-те пъстро обрагрени яйца и вкусните козунаци ще бъдат за всички пациенти и медици, които на празника няма да бъдат със фамилиите си, оповестяват още от ВМА и пожелават здраве и светли празници.  

Инициативата се организира под патронажа на Софийската света митрополия, взаимно с Асоциацията за развиване на българския спорт, Асоциацията на българите, боледуващи от астма и хронични болести, неделните учебни заведения при храмовете „ Света Параскева ” и „ Рождество Христово “.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР