На Велика сряда времето ще бъде ветровито. До полунощ остава

...
На Велика сряда времето ще бъде ветровито. До полунощ остава
Коментари Харесай

На Велика сряда времето ще бъде ветровито

На Велика сряда времето ще бъде прохладно . До среднощ остава жълтият код за мощен и плевел вятър. Той важи в области от Западна България. Там скоростта напразно може да доближи до към 75 км в час.

Над множеството региони облачността е променлива, а по-значителна тя ще бъде над Източна България и планинските региони, където чакаме валежи от дъжд. Възможни са и гръмотевици.

Вижте прогнозата за идната дни

До вечерта преваляванията ще спрат, а силата на вятъра ще отслабне . Максималните температури в страната през днешния ден ще е сред 13 и 18 градуса. В София - към 13 градуса, в Пловдив - 17 градуса, а във Варна – 12 градуса.

Днес над Източна България и по Черноморието също е най-вече облачно и дъждовно. Там вятърът е сдържан и мощен. До вечерта преваляванията ще намалеят. Максимални температури ще са сред 11 и 15 градуса.

Поривите може да доближат 70-75 километра в час

На доста места в планините има превалявания от дъжд, а над 1700 метра - от сняг . Вятърът също е мощен. Максимална температура на височина 1200 метра ще е към 6 градуса, а на 2000 метра - към минус 1.

Утре чакаме да е най-слънчевия ден за цялата седмица. Сутринта температурите ще са сред 0 и 5 градуса, а оптималните - към и малко над 20 градуса.

От на следващия ден стартира последователно покачване на температурите

На Велики петък температурите в Западна България чакаме да се намалят с 3-5 градуса . Тогава следва нарастване на облачността. Следобед и през нощта против събота прогнозата е за дъждове над по-голямата част от страната. Възможни са и гръмотевици.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР