На Велика сряда – старт на 49-то Народно събрание. Днес

...
На Велика сряда – старт на 49-то Народно събрание. Днес
Коментари Харесай

Рашидов удари звънеца на първото заседание с думите: Отново се срещаме с омразата и с отказ за диалог

На Велика сряда – старт на 49-то Народно заседание. Днес депутатите се събраха на тържествено съвещание, което е управлявано от най- възрастния депутат . Както и в предходния парламент това отново е Вежди Рашидов.

„ Уважаеми сътрудници, молих се за разсъдък, надълбоко имах вяра, че разсъдъкът е главното належащо нещо, с цел да може България да се оттласне от дъното. Народът от ден на ден живее в възприятие за липса на сигурност, на късмет за единство и вяра за по-добро. Днес още веднъж се срещаме с омразата, с отвод на разговор и с глупави мантри за минало, бъдеще, услужливо пропускайки сегашното “ , сподели в първата си тирада пред новите депутати доайенът в 49-ото Народно заседание Вежди Рашидов .

След положената клетва депутатите би трябвало да изберат и ръководител и заместник-председатели на Народното събрание . Процедура, която в предходния парламент продължи три дни. До момента са ясни две от кандидатурите за ръководител – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „ Възраждане “ .

След образуването на 49-то Народно заседание президентът би трябвало да организира съвещания с парламентарните партии преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление .

Часове преди старта на новия парламент водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов прикани депутатите от партията да подадат ръка на ПП-ДБ и да създадат дружно съдружен кабинет, тъй като страната е в тежко състояние и може да остане без бюджет .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР