На вчерашното си заседание МС одобри допълнителни средства към бюджета

...
На вчерашното си заседание МС одобри допълнителни средства към бюджета
Коментари Харесай

Правителството отпусна пари за ремонт на паметници в Банско, Гърмен и Дупница

На вчерашното си съвещание Министерски съвет утвърди спомагателни средства към бюджета на общини от Пиринско. Банско, Гърмен и Дупница получават пари за поправки на военни монументи, а Сандански за планове в региона на образованието.

Въз основа на положението на паметниците, подадените документи с приложените количествено-стойностни сметки и снимков материал на настоящото им положение, непрекъснатата междуведомствена комисия е одобрила 70 военни паметника на обща стойност 299 924 лева, които да бъдат препоръчани за финансиране по бюджетите на съответните общини в границите на плануваните за задачата финансови средства за 2023 година в размер на 300 000 лева
Средствата ще бъдат разпределени сред общините Аврен, Асеновград, Банско , Белоградчик, Борован, Брацигово, Ветрино, Вълчедръм, Главиница, Гърмен, Димово, Дупница , Завет, Земен, Ловеч, Луковит, Мездра, Мизия, Павликени, Перник, Поморие, Разград, Ракитово, Садово, Самуил, Стражица, Сухиндол, Троян, Чипровци и други
Допълнителните прехвърляния се обезпечават за сметка на плануваните със Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година финансови средства за подкрепяне на общините за запазване и поддържане на военните монументи.

По-голямата част от средствата (7 368 690 лева.) се отпускат 20 общини, с цел да финансират дейностите по плановете на просветителните институции в тях. Това са Сандански , Сунгурларе, Аксаково, Варна, Велико Търново, Враца, Козлодуй, Кърджали, Вършец, Радомир, Червен бряг, Асеновград, Пловдив, Родопи, Русе, Котел, Нова Загора, Сливен, Самоков и Стара Загора.
Държавната Професионална гимназия по облекло и хранене " Райна Княгиня " в Стара Загора се поддържа със 192 403 лева
Целта на програмата е да се понижи дефицитът на свободни места в просветителните институции и да се обезпечи здравословна физическа среда за реализиране на развъждане, образование и образование на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Също по този начин ще се подкрепи сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст, както и организирането на едносменен режим на образователния ден.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР