На вчерашното си заседание Федералният резерв на САЩ запази основната

...
На вчерашното си заседание Федералният резерв на САЩ запази основната
Коментари Харесай

Федералният резерв запази рекордно ниската си лихва

На вчерашното си съвещание Федералният запас на Съединени американски щати резервира главната си рента покрай нулата и остави без смяна темпа на покупки на активи от 120 млд. $ на месец.

Лихвените проценти ще останат в диапазона от нула до 0,25%, до момента в който не бъдат реализиран спомагателен прогрес по задачите на Фед за заетостта и инфлацията.

Централната банка уточни, че продължава да прави оценка напредъка на стопанската система и че някои от най-засегнатите браншове поради пандемията демонстрират усъвършенстване, въпреки и да не са изцяло възобновени.

„ Федералният запас ще продължи да следи последствията от постъпващата информация за икономическите вероятности. Фед ще бъде подготвен да поправя позицията на паричната си политика по подобаващ метод, в случай че зародят опасности, които биха могли да попречват постигането на неговите цели “, се споделя в изказването на Американската централна банка.

След съвещанието ръководителят на Фед Джером Пауъл съобщи по време на конференция, че инфлацията е повишена доста и се чака да се задържи на високи равнища през идните месец.

Въпреки това, индикаторите за дълготрайните инфлационни упования остават като цяло в сходство с задачата на Фед от 2 на 100, добави Пауъл, като уточни, че централната банка ще поправя политиките си, в случай че тези упования се реалокират „ значително и настойчиво “ над 2%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР