На вчерашната среща разказахме на министър Шишков докъде сме стигнали

...
На вчерашната среща разказахме на министър Шишков докъде сме стигнали
Коментари Харесай

Ангел Джоргов: Новата технология за нареждане на жълтите павета в София вече е разписана

На вчерашната среща разказахме на министър Шишков до каква степен сме стигнали съответно с проблема с жълтите павета. Направихме ревизия на всички останали подзони, по които се работи и които се финансират по Европейска стратегия.

Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ заместник-кметът на Столична община в направление " Обществено строителство “ Ангел Джоргов.

" Жълтите павета са монумент на културата и при тяхното разпореждане се употребява единствено пясък. Направиха се много опити, опити в лабораторни условия, откакто се получи казусът – подредиха се една повърхност от 2000 кв. м, само че откакто се пусна придвижването, стартира едно придвижване на паветата хоризонтално, което евентуално се дължи, че няма свързваща примес във фугата и леглото на паветата. Направиха се разнообразни опити в лабораторни условия и към този момент самата технология е написана, само че се планува да бъде изработен умел тестови сектор в действителни условия. Ако резултатите бъдат задоволяващи, ще се стартира пренареждане. Сега сега времето не разрешава пренареждането на паветата, то ще се случи при започване на пролетта. “

След като бяха направени всички инспекции се оказа, че параметрите заложени в плана, фактически излизат, изпълнителят е на мнение, че е спазил параметрите, които са в плана, добави Джоргов. " Причините са сложни, само че истината е, че сходни по-хлъзгави павета не се редят от дълго време на никое място по света. Като се получи казусът, ходихме и до Будапеща, там където има интензивно придвижване такива павета към този момент не се редят, те са сменени с асфалтова настилка. Но както всички знаят, жълтите павета са признакът на София и поставяме изпитание те да се запазят макар съществуването на натоварен трафик “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР