На въпрос кога да чакаме първата бяла покривка в населените

...
На въпрос кога да чакаме първата бяла покривка в населените
Коментари Харесай

Първият сняг бил Божа работа


На въпрос по кое време да чакаме първата бяла завивка в обитаемоте места, Рачев съобщи:  " Божа работа е по кое време ще чакаме първия сняг. През ноември по планините ще си има сняг. Тук по-ниско ще може да се каже 5-6 дни по-рано дали ще има превалявания ", разяснява той и добави: " Не е допустимо някой занапред да каже дали ще има сняг за Коледа. 5 дни до седмица по-рано може да кажем ще имаме ли бяла приказка на празника. В Предбалкана – на 800 метра височина, може да прехвърчат снежинки и през този месец ", сподели той.

" До 15 ноември се обрисува едно по-сухо време, изключително в случай че се сбъдне прогнозата на американския модел. Това е т.нар " сиромашко лято ". Точно в този момент му е времето, след Димитровден ", акцентира той. " Имаме един феномен " Ла Ниня " сега, въпреки да е надалеч от нас, въпреки всичко е фактор ", призна Рачев.

" Прогнозата на Аccuweather започва с изречение, че от Москва до Лисабон всички ресторантьори ще се надяват на по-добро време, с цел да се удължи сезонът, само че това надали ще е по този начин. От организацията предвиждат доста стихии ", съобщи Рачев.

" При всички положения в Италия и в Гърция ще вали доста. Северно от нас ще има огромен антициклон. Синоптиците на Аccuweather казват, че някои циклони се движат доста постепенно, а това значи доста дъжд на едно място. България обаче остава в периферията на бурята. Американците считат, че ни чака по-топла зима, спрямо прогнозата на европейския център. Ще има сняг по планините. Да се надяваме, че ще имаме зимен туристически сезон, тъй като ситуацията е доста тежко ", приключи климатологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР