На въпрос какво възнамеряват да предприемат властите в Скопие след

...
На въпрос какво възнамеряват да предприемат властите в Скопие след
Коментари Харесай

Буяр Османи: Добрите отношения с България нямат алтернатива, ще търсим решение

На въпрос какво имат намерение да подхващат управляващите в Скопие след препотвърдената позиция на България по отношение на започването на договаряния за участие в Европейския съюз Османи изясни: „ По отношение на политическите въпроси, съгласно мен, в идващия интервал интензивно ще се търси решение. Както знаете, РСМ беше градивната страна за намиране на решение “.

„ В идващия интервал, когато в България бъде формирано държавно управление, чакаме да стартират диалозите всъщност. Смятам, че и през месец декември има добър късмет да намерим решение, тъй като ние нямаме опция, с изключение на добросъседски отношение с България “, сподели още македонският посланик №1

„ Нямаме опция, с изключение на обща европейска вероятност. Надяваме се, че тази политическа непоклатимост и в двете страни да даде резултат “, добави той.

Вчера по време на постоянното съвещание на Съвета „ Общи въпроси “ в Брюксел българската делегация акцентира, че „ за осъществяване на първата междуправителствена конференция “.

„ През последните няколко месеца българската страна предложи редица разновидности за превъзмогване на отворените въпроси с Република Северна Македония, с оглед гарантиране правата на жителите с българско съзнание и осъществяване на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Нашите сътрудници в РСМ следва да поемат съответни обвързващи задължения, част от които да бъдат изпълнени краткосрочно, а останалите да залегнат измежду условията в бъдещата преговорна рамка. Докато това не се случи, не може да се чака реализиране на прогрес в процеса на разширение с Република Северна Македония “, съобщи по време на съвещанието ръководителят на българската делегация дипломат Румен Александров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР