На въпрос как му се вижда работата като правосъден министър,

...
На въпрос как му се вижда работата като правосъден министър,
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Внимавайте с оставките! Колкото и пари да има ГЕРБ...

На въпрос по какъв начин му се вижда работата като правосъден министър, той отвърна: "Различно е. Тук отговорността е лична, по-самотно е, несъмнено, тъй като в Народното събрание има парламентарна група, публицисти, аудитория, директен достег. Тук е по-различно поради огромната администрация. Има над 5 хил.служители и отговаряме за над 8500 пандизчии ".

Запитан за какво ГЕРБ оферират дотацията да падне 1 лев, Кирилов съобщи: "Това не е първо предложение. Назад във времето припознахме волята на гласоподавателя в извършения референдум. След това през декември 2016 година и в начало на 44-ия парламент ние внесохме и гласувахме за понижаване на дотацията в размер на 1 лев ".

На въпрос за какво ГЕРБ толкоз упорстват и дали не го вършат на инат на другите партии, министърът отговори: "Този спор е подложен на една предрешена логическа основ. А задачата е ние все да излезем отговорни. Когато поддържахме този въпрос, никой не ни поддържа тогава. Надявам се да получим поддръжка ".

Относно обвиняванията, че ГЕРБ са събрали прекалено много пари и по тази причина дават предлагането, Кирилов разяснява: "Каквито и пари ГЕРБ да има по сметка, това в най-хубавия случай е сума, която може да се изразходи за един къс политически цикъл. Тук въпросът е кардинален и става въпрос дали страната продължава да има ангажимент към политическата активност и демокрацията и дали всяка партия избавя себе си сама ".

"1 лев съотвества на въпроса, както бе подложен в референдума. Ние се колебаехме сред 0 и единица, само че в рефенрендума бе казано 1 лев. Щом това бе подкрепено от гласоподавателите, ние това поискахме ", сподели още той.

Помолен да разяснява настояванията за оставка на финансовия министър, Кирилов съобщи: "Да се внимава с оставките. Видя се, че това е персонален акт и акт на достолепие, което не всеки има. Българска социалистическа партия са доста обратно с оставките и с държание, в което се поема отговорност ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР