На въпрос дали турският посланик ще бъде извикан във външно

...
На въпрос дали турският посланик ще бъде извикан във външно
Коментари Харесай

Външният министър ще търси съдействие от турската страна за изясняване на случая

На въпрос дали турският дипломат ще бъде извикан във външно министерство, както сподели по-рано президентът Румен Радев поради трагичния случай със починалия служител на реда на границата сред България и Турция, министър Милков отговори, че ще се търси съдействието на турската страна за изясняване на случая. Пред Българска национална телевизия Милков изрази безпокойствие от това, което се случва от двете страни на границата. Министърът уточни, че в случай че е належащо, ще се предложи подпомагане за общи дейности, с цел да се изясни  случилото се.

 

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи е на двудневно посещаване в София. В Министерството на външните работи се състоя брифинг с българския му сътрудник Николай Милков.

 

Николай Милков и Буяр Османи участваха в проведена от Центъра за проучване на демокрацията кръгла маса на тематика " Насърчаване на градивните благоприятни условия в България и в Северна Македония ".

 

България е хазаин на среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската самодейност (ЦЕИ), на която Северна Македония е показана от Буяр Османи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР