На въпрос дали Москва е обезпокоена от севернокорейските ядрени и

...
На въпрос дали Москва е обезпокоена от севернокорейските ядрени и
Коментари Харесай

Путин: През 2001 г. Ким Чен-ир ми каза, че имат атомна бомба

На въпрос дали Москва е обезпокоена от севернокорейските нуклеарни и ракетни стратегии Путин отговори, че Русия граничи със Северна Корея, чийто нуклеарен полигон отстои на 200 километра от съветската територия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Къде се намират Съединени американски щати, къде е Русия и къде е Северна Корея? ", попита реторично той и уточни, че Русия се притеснява не по-малко от останалите, дори повече.

Руският президент сподели, че още през 2001 година на път за Япония се отбил в Северна Корея, където Ким Чен-ир, бащата на настоящия севернокорейски водач, му бил споделил, че те имат атомна бомба. "Освен това те благодарение на елементарни артилерийски установки са можели елементарно да стигнат до Сеул ".

Пред форума Владимир Путин се изрече и за референдума в Иракски Кюрдистан. Според него протичащото се в "тази или онази страна " е нейна вътрешна работа.

Той уточни, че Русия от дълго време поддържа другарски връзки с кюрдския народ, само че призна, че кюрдският въпрос е сензитивен за Турция, Иран и Сирия и заявява, че Москва се старае да прави всичко допустимо, с цел да не раздухва въпроса.

Руският президент установи, че руско-американските връзки са станали пленник на вътрешнополитическата обстановка в Съединени американски щати. Той добави, че Москва "търпеливо чака " този развой във вътрешнополитическия живот на Съединени американски щати да завърши, заяви ТАСС.

Ройтерс добави, че съгласно Путин връзките му с американския президент Доналд Тръмп не са безпроблемни, само че има вяра, че споделените ползи в битката с тероризма ще сближат Москва и Вашингтон.

"Вярвам, че персона, каквато е Тръмп, с неговия темперамент, няма да се остави да бъде пленник на нечии ползи ", сподели съветският президент и се похвали, че Русия има доста другари в Съединени американски щати.

На въпрос дали ще взе участие в президентските избори следващата година Путин отговори: "Не, още не съм решил срещу кого ще се кандидатирам. Не съм решил дали въобще ще се кандидатирам ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР