На въпрос „Одобрявате или не решението на кабинета за изграждане

...
На въпрос „Одобрявате или не решението на кабинета за изграждане
Коментари Харесай

58% одобряват решението на кабинета за изграждане на втори кабинков лифт в Банско

 gr3jan2018

На въпрос „Одобрявате или не решението на кабинета за създаване на втори кабинков въжен превоз в Банско?“ с „Одобрявам“ дават отговор 58%, с „Не одобрявам“ – 6%, с „Нямам мнение“ – 36%.

Това сочи национално представително телефонно проучване на „Барометър България, извършено в интервала 20-24.01.2018 година измежду 986 души на възраст над 18 година

„Вторият въжен превоз на Банско се утвърждава от по-голяма част от българите евентуално не поради самото оборудване, а като знак на развиването на туризма и българските райони изобщо. От години в българското общество се следи увеличаващо се неодобрение против „ зелените “ ограничавания, които стопират икономическото развиване. Българинът явно не е склонен в едни страни от Европейски Съюз да се развива инфраструктурата, което генерира приходи и работни места, а у нас да се основават непрекъснати пречки“, сочи анализът на „Барометър България“.

 gr1jan2018

На въпрос „Какво е отношението Ви към началото на българското европредседателство?“ с „Положително“ дават отговор 73%, с „Отрицателно“ – 7%, с „Не мога да преценя“ – 20%.

„Световният фокус върху България при едно такова значимо политическо събитие като европредседателството несъмнено оказва влияние върху националното самочувствие на българите. Затова и е толкоз огромен делът на тези, които дефинират това събитие като позитивно. Фактът, че от България зависи решаването освен на районни, европейски, само че и на международни проблеми, косвено се придвижва с позитивен знак върху оценката на българите за това събитие. Реверансът, изработен от Доналд Туск, с речта му на български език несъмнено провокира спомагателни симпатии“, припомнят от „Барометър България“.

 gr2jan2018

На въпрос „Одобрявате или не българският парламент да ратифицира Истанбулската спогодба?“ с „Одобрявам“ дават отговор 29%, с „Не одобрявам“ – 63%, с „Нямам мнение“ – 8%.

„Аргументите за одобрение на Истанбулската спогодба, изключително в частта ѝ касаеща „ третия пол “, изрично не срещат благосклонностите на българите. Видимо представянето от последователите на ексцентричните полови ориентации на конвенцията като документ, защитаващ правата на дамите, не се възприема от по-голямата част от българските жители. Допълнително позицията срещу конвенцията в този ѝ тип, изразена от водачите на две от главните политически обединения – Обединени патриоти, участник в ръководството на страната, и на опозиционната Българска социалистическа партия – втвърдява отношението на съперниците на Истанбулската спогодба. А това са и двете партии (БСП и Вътрешна македонска революционна организация от Обединените патриоти), които имат най-дълга – над 100-годишна политическа история. Категоричната позиция на всички религиозни конфесии в страната, отпред с БПЦ, както и другите християнски и ислямски деноминации в допълнение укрепва крайното мнение на българското общество „ срещу “ конвенцията“, проучват от „Барометър България“.

 gr4jan2018

„Накарани да изброят значимите за обществото ни проблеми, интервюираните открояват като първо и най-значимо ниските приходи (заплати, пенсии, обществени помощи) – посочени от 68% от респондентите. След това подреждат обществени въпроси (61%) и бюрокрацията/тромавата администрация ( 58%). Като четвърти главен проблем, деклариран от 51% от интервюираните, е опазването на здравето. Чак на пето място по значимост интервюираните показват корупцията (44%), която бе съображение за искане на избор на съмнение към държавното управление. 30-35% от интервюираните показват като проблематични за обществото ни също и монополите, високите битовите сметки, неприятната инфраструктурата, демографията (обезлюдяването и емиграцията на младите)“, сочи още проучването.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР