На уникална гледка в морето станаха свидетели варненци, научи Varna24.bg.

...
На уникална гледка в морето станаха свидетели варненци, научи Varna24.bg.
Коментари Харесай

На уникална гледка в морето станаха свидетели варненци

На неповторима панорама в морето станаха очевидци варненци, научи Varna24.bg . А точно - делфин! Красивата фотография бе качена в огромна Facebook група. 

Разходка с приятелче, написа дамата, съумяла да направи фотографията.

Тези морски бозайници имат остро зрение, както под вода, по този начин и над повърхността, а по слух превъзхождат индивида макар дребния размер на ушите си. Слухът им служи също и за ехолокация. Когато са дресирани, делфините могат да долавят съществуването на подводни мини, като се научават да търсят мините посредством ехолокация. Щом подготвеният бозайник откри такава, се връща до лодката и дава знак на хората, като бута топка с носа си. Тогава те дават на делфина устройство за локализация, което животното оставя назад до откритата бомба.

Друг любопитен факт за делфините е, че те в никакъв случай не спят. Или най-малко не в смисъла, в който ние си представяме. Докато спят, едната част от мозъка им и едното им око остават дейни, с цел да виждат повърхността и да си поемат въздух. След това частта, която е била дейна, си почива и всичко се повтаря.

Делфините живеят в дребни или по-големи общности и показват голяма обвързаност към останалите човеци от групичката си. Научно потвърдено е, че делфините са способни на усеща и страдат, когато почине член на фамилията или общността им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР