На учениците в Пхенян са раздадени лакомства като подарък по

...
На учениците в Пхенян са раздадени лакомства като подарък по
Коментари Харесай

По кило сладки на дете за ЧРД на Ким Чен Ун

На учениците в Пхенян са раздадени лакомства като подарък по случай рождения ден на държавния водач Ким Чен Ун, съобщи сътрудник на ТАСС от севернокорейската столица.

Комплектът включва сладкарски произведения, създадени в КНДР - бонбони драже, желирани резанки, вафли, бисквити, дъвки и карамелизирани бонбони. Всеки възпитаник в страната е получил по един кг сладки дарове, прецизира организацията.

Рожденият ден на Ким Чен Ун - ръководител на Държавния съвет, не се отбелязва публично, написа Българска телеграфна агенция. Във всички локални календари 8 януари е обозначен като елементарен работен ден. Нито формалната осведомителна организация КЦТА (Корейска централна телеграфна организация ), нито вестниците и малкия екран загатват за рождения ден на висшия началник. Всички поданици на страната обаче знаят с какво е обвързвана днешната дата. Връчвайки подаръците на своите възпитаници, севернокорейските учители показват, че този жест на особено внимание се прави във връзка рождения ден на Ким Чен Ун.

Рождените дати на двамата предходни държавни водачи Ким Ир Сен и Ким Чен Ир са измежду най-големите празници в страната, съпроводени са с обилни тържества - 15 април, когато през 1912 година е роден създателят на националната република Ким Ир Сен, се отбелязва като " Ден на слънцето ". Ким Чен Ир е роден на 16 февруари 1942 година и в КНДР този празник носи името " Ден на ярката звезда ".

Знае се, че сегашният севернокорейски лидер е роден на 8 януари, само че годината не се оповестява публично. В разнообразни източници, употребявани от медиите, се загатват като вероятни 1982, 1983 и 1984 година Откакто Ким Чен Ун е поел властта през 2011 година, рожденият му ден в никакъв случай не е бил празнуван като народен празник.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР