На учениците в Пхенян бяха раздадени лакомства като подарък по

...
На учениците в Пхенян бяха раздадени лакомства като подарък по
Коментари Харесай

Ким Чен-ун нахрани севернокорейски ученици за рождения си ден

На учениците в Пхенян бяха раздадени лакомства като подарък по случай рождения ден на държавния водач Ким Чен-ун, съобщи сътрудник на ТАСС от севернокорейската столица.

Комплектът включва сладкарски произведения, създадени в КНДР - бонбони драже, желирани резанки, вафли, бисквити, дъвки и карамелизирани бонбони. Всеки възпитаник в страната е получил по един кг сладки дарове, прецизира организацията. Рожденият ден на Ким Чен-ун - ръководител на Държавния съвет, не се отбелязва публично. Във всички локални календари 8 януари е обозначен като елементарен работен ден. Нито формалната осведомителна организация КЦТА (Корейска централна телеграфна организация ), нито вестниците и малкия екран не загатват за рождения ден на висшия началник. Всички поданици на страната обаче знаят с какво е обвързвана днешната дата. Връчвайки подаръците на своите възпитаници, севернокорейските учители показват, че този жест на особено внимание се прави във връзка рождения ден на Ким Чен-ун.

Рождените дати на двамата предходни държавни водачи Ким Ир-сен и Ким Чен-ир са измежду най-големите празници в страната, съпроводени са с обилни тържества - 15 април, когато през 1912 година е роден създателят на националната република Ким Ир-сен, се отбелязва като "Ден на слънцето ". Ким Чен-ир е роден на 16 февруари 1942 година и в КНДР този празник носи името "Ден на ярката звезда ".

Новината бе публикувана малко откакто водачът на азиатската комунистическа страна дойде в Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР