На Учебен полигон Ново село“ продължава съвместната българо-американска подготовка “Joint

...
На Учебен полигон Ново село“ продължава съвместната българо-американска подготовка “Joint
Коментари Харесай

САЩ пращат войски и военно оборудване в България

На Учебен полигон „ Ново село “ продължава взаимната българо-американска подготовка “Joint Training ”, която стартира при започване на годината и ще завърши до 30 юни 2022 година

Предстои следващото предислоциране на 100 до 150 американски военнослужещи от Германия с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции, както и с до 15 бойни машини на пехотата, оповестяват от Министерство на защитата.

В взаимната подготовка вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Съвместните учения и тренировки нормално са краткосрочни и оказват помощ да се подсигурява нашата подготвеност и оперативна съгласуемост като съдружници в НАТО.

Тази поредна ротация на американски военнослужещи в България е част от двустранното съдействие и образование в региона на защитата според изискванията на подписаното през 2006 година сред държавните управления на България и Съединени американски щати Споразумение за съдействие в региона на защитата.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат и са значима част от процеса на непрекъснато адаптиране на Алианса към променената среда на сигурност и израз на приноса ни към груповата защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР