На туристите, които се чудят как ли е посещение на

...
На туристите, които се чудят как ли е посещение на
Коментари Харесай

Тайланд премахна почти всички ограничения за чуждестранни туристи

На туристите, които се чудят по какъв начин ли е посещаване на Тайланд сега, може би ще им е забавно да схванат, че страната “позволява съвсем всичко” още веднъж.

Това настояват от Борда по туризма на Тайланд - държавната работа, която дава отговор за рекламата на страната като туристическа дестинация.

Вече не се изисква носенето на маски, а цветовата скица, по която се постановяваха ограничавания за хранене в заведения за хранене, събирания и пътувания, които варираха в другите провинции, също са минало.

Влизането в Тайланд към този момент също е по-лесно.

Какво е належащо?

От 1 юли туристите би трябвало да покажат единствено един документ за COVID-19 - документ за имунизация или отрицателен PCR тест.

Според локалните туристически управляващи се одобряват и книжен, и цифров формат на документите.

Неваксинираните туристи, които дойдат в Тайланд без негативен резултат от PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването, ще би трябвало да се подложат на тест на място и да платят за него. Туристите, които дадат позитивен резултат, ще би трябвало да заплатят медицинските разходи по-късно.

Чуждестранните туристи към момента би трябвало да демонстрират паспорти и визи, в случай че е належащо, с цел да влязат в страната.

Пътуващите към този момент не би трябвало да аплайват за Thailand Pass за влизане в страната. Според въведеното през май условие пътуващите трябваше да дават доказателство за имунизация, здравна застраховка и други документи преди тръгване.

Не беше належащо доста време преди туристите да реагират на облекчените правила за пътешестване до Тайланд.

В деня след анулацията на Thailand Pass броят на идващите на летището в Пукет се усилва с 20%, в петък са пристигнали 9 000 души.

В същия ден броят на хората, влезнали в Тайланд през разнообразни гранични пунктове по границите с Малайзия и Лаос, също се е нараснал.

Броят на онлайн търсенията на хотели също бележи растеж от 1 юли, споделя пред CNBC Майкъл Маршал, старши търговски шеф на тайландския оператор на хотели Minor Hotels.

Дори и преди измененията в разпоредбите, туристическата промишленост на Тайланд към този момент набираше инерция.

Броят на интернационалните туристи е повишен съвсем четворно в интервала сред януари и май тази година, съгласно министерството на туризма и спорта на Тайланд. Над 1.3 милиона чужденци са пристигнали в страната в този интервал, спрямо по-малко от 35 000 за същия интервал на 2021 година

Властите в Тайланд чакат сред 5 и 15 милиона интернационалните туристи тази година, което е голямо нарастване, спрямо 428 000 през предходната година. Броят им обаче е надалеч от близо 40-те милиона туристи, които са пристигнали в страната през 2019 година, съгласно Ройтерс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР