На церемония в резиденцията на британското посолство посланикът на Великобритания

...
На церемония в резиденцията на британското посолство посланикът на Великобритания
Коментари Харесай

Стефан Китанов получи Ордена на Британската империя

На гала в резиденцията на английското посолство посланикът на Англия у нас Н. Пр. Роб Диксън връчи оценката Почетен член на Ордена на Британската империя на шефа и създателя на София Филм Фест Стефан Китанов. Той бе награден с него от Н. В. Чарлз III за изключителния принос за популяризация на английското кино в България.
" Много се веселя, че Негово Величество реши да отличи заслугите на господин Китанов за показване на английското кино в България в продължение на повече от 30 години. Като основател на София Филм Фест през 1997 година, след извънредно сполучливите фестивали Рок Филм Фест 1993, Рок Филм Фест 1994 и Монти Пайтън Фест 1996, осъществени в партньорство с Британския съвет, господин Китанов има забележителен принос за развиването на културните връзки сред Обединеното кралство и България, като предлага отличните английски филми на българските фенове ", съобщи Н. Пр. Роб Диксън при  оповестяването на премията.
" Можеш самичък да напишеш книга, да нарисуваш картина, да изпееш ария, да посадиш дърво. Но основаването, проявлението, разпространението, представянето на кино е групово занятие. Посвещавам това отличие на всички, с които бяхме дружно и ще продължаваме да бъдем по пътя на киното ", сподели Стефан Китанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР