На церемония в Министерски съвет "Булгартрансгаз" подписа договор за газопровода

...
На церемония в Министерски съвет "Булгартрансгаз" подписа договор за газопровода
Коментари Харесай

Борисов: Ако видим зор с цената на бензина, ще караме саудитците да ни пускат и бензин по Балкански поток

На гала в Министерски съвет "Булгартрансгаз " подписа контракт за газопровода "Турски поток " със саудитския "Аркад ", съобщи кореспондент на Novini.bg

Проведоха се доста срещи, в това число и с съветските сътрудници. Това е така наречен "Балкански поток ". Огромни старания ни струваше, само че при една доста транспарантна и почтена процедура държавната компания на Саудитска Арабия се класира първа и от на следващия ден почваме осъществяване, сподели министър председателят Бойко Борисов по време на церемонията по подписването.

В момента построяваме интерконектора с Гърция. През септември несъмнено ще пуснем за 30 милиарда кубически метра голямо оборудване. Докато някои питаха какви са ни връзките със съседите, със Саудитска Арабия, през днешния ден подписахме контракта за осъществяване и той ще бъде изпълнен в напълно къси периоди. Тръбите към този момент с в България, финансирането е обезпечено, това е голяма инвестиция. Понеже всеки ден съм заречен фабрики, учебни заведения, вложения, с цел да си проличава неуспехът по-хубаво. Дори с моето всепризнато възприятие да проявявам скромност – в случай че не бяха персоналните ни взаимоотношения с престолонаследника и с краля на Саудитска Арабия, този план нямаше да се случи, съобщи Борисов.

През България ще тече газ и през Русия, и от нашите съседи, и от интерконектора. Ако забележим доста напън с цената на бензина, ще ви караме и бензин да пускате по него, обърна се министър-председателят към представителите на саудитската компания.

Ще спечелим от този план, тъй като оставаме в газовата игра. Иначе плановете минават около България. Ще печелим от директни такси, откакто се изплати, газопроводът ще си остане български. Плюс интерконектора с Гърция оставаме на картата на газопразпределението, другояче просто изчезваме, акцентира Борисов.

В съпоставяне с "Южен поток ", цената на този газопровод е с 1 милиарда надолу, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР