На церемония в Гербовата зала президентът Румен Радев удостои с

...
На церемония в Гербовата зала президентът Румен Радев удостои с
Коментари Харесай

Президентът награди с държавни отличия огнеборци

На гала в Гербовата зала президентът Румен Радев удостои с държавни оценки ръководители на структури от системата за пожарна сигурност и отбрана на популацията и огнеборци, взели участие в потушаването на пожари през 2021 година в България и Република Северна Македония.

„ Вие ни карате да се усещаме по-спокойни, давайки ни вярата, че живеем в общество, в което има хора, за които човешкият живот е висша полезност и са подготвени да създадат всичко за неговото избавяне “, обърна се президентът към отличените.

„ Като човек, попадал в обстановки на нараснал риск, високо оценявам вашите морално-волеви качества “, съобщи президентът, наблягайки високия професионализъм, храброст, мъжество и безрезервност, проявени от огнеборците в доста комплицирана конюнктура и при тежки задания. „ Днешната гала е израз на дълбоката благодарност на цялото ни общество “, добави президентът. Румен Радев означи нуждата от възстановяване на изискванията на труд и на оборудването, както и обезпечаване на общественото успокоение на пожарникарите, които да бъдат обезпечени от страната.

По време на церемонията с медал „ За гражданска заслуга “ втора степен бе почетен комисар Георги Пармаков. Отличието е за значителния му принос и заслуги за сигурността и публичния ред в Република България и битката с бедствия и повреди.

Държавният глава Румен Радев награди с орден „ За заслуга “ основните инспектори Юлиян Петров и Димитър Бришимов, комисар Светослав Георгиев и младшите специалисти Давид Гълъбов, Димитър Георгиев, Ангел Величков и Димитър Златков.

Приемаме тези премия като израз на висока оценка за работата на българските пожарникари и спасители, съобщи по време на церемонията комисар Георги Пармаков – шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Благоевград. От името на наградените той благодари за признанието и добави, че с сътрудниците си одобряват оценките с чест и възприятие на изпълнен дълг.

Комисар Пармаков и основен контрольор Петров са съдействали за умелото образуване и управление на място за погасяването на пожара в Република Северна Македония предходната година. „ Вие успяхте по най-хубавия метод да спасите хора и имущество, да ограничите пожара и не допуснахте той да се придвижи на територията на Република България. Така заслужихте признателността на хората в Република Северна Македония, уважението на вашите сътрудници от Австрия и Словения, издигнахте престижа на България “, съобщи Румен Радев.

Комисар Георгиев и основен контрольор Бришимов са взели участие в управлението на силите и средствата за пожарогасене на територията на областите Кюстендил и Пловдив през лятото на 2021 година Огнеборците Давид Гълъбов, Димитър Георгиев, Ангел Величков и Димитър Златков са взели участие в гасенето на огъня в жилищна постройка в Благоевград през декември предходната година, с което избавиха от задушаване осем души, измежду които четири деца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР