На церемония в Гербовата зала на Дондуков 2 президентът и

...
На церемония в Гербовата зала на Дондуков 2 президентът и
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев удостои военнослужещи с висши офицерски звания

На гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2 президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания.

 

Считано от 10 декември 2022 година, с декрет, президентът освобождава генерал-майор Михаил Попов като Командир на Сухопътните войски и го назначава на длъжността „ Заместник-началник на защитата “. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „ генерал-лейтенант “.

 

Държавният глава назначава с различен декрет, още веднъж считано от 10 декември т.г, бригаден военачалник Деян Дешков за Командир на Сухопътни войски.  Той е освободен от длъжността „ Командир на 61-ва механизирана бригада “. Президентът го удостои с висше офицерско звание „ генерал-майор “.

 

С различен декрет, считано от считано от 1 февруари 2023 година, президентът назначава полковник Иван Иванов за заместник-началник на щаба по интервенциите в щаба на многонационалния корпус „ Югоизток “ в Сибиу, Румъния. Държавният глава го удостои с  висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.

 

Съвременната динамично изменяща се световна среда за сигурност слага все по-високи условия към устойчивостта и успеваемостта на командната конструкция. На вас и на вашите сътрудници се пада достойнството и отговорността да развивате модерни качества, съответни на заканите, да гарантирате високо равнище на подготовка на вашите подчинени и съвместимо със съдружниците и да продължите да убеждавате държавното управление в нуждата от ускорение на модернизацията на Българската войска. Това сподели при започване на церемонията в свое одобрение президентът Румен Радев. 

 

За мен е изключително наслаждение в осъществяване на конституционно отредените ми пълномощия да удостоя с висше офицерско звание заслужили офицери от Българската войска, акцентира той. 

 

Президентът Радев означи, че званията са израз на самопризнание за техните професионални, командирски и лидерски качества, за работата и напъните през годините за развиването на въоръжените сили на България. 

 

От името на удостоените с офицерско звание слово произнесе генерал-лейтенант Михаил Попов. 

 

Ще продължаваме да даваме своята професионална безпристрастна оценка за процеси и събития, без значение от това какви проекти или планове ще объркаме, тъй като ползата на Българската войска е над всичко. Нашите съществени отговорности ще бъдат по продължение, а в някои случаи и ускорение на модернизацията на Българската войска и поддържането на нужното взаимоотношение с нашите съдружници в НАТО, съобщи той. 

 

Генерал-лейтенант Попов акцентира, че внезапната смяна в средата за сигурност е наложила формулирането на нови задания към въоръжените сили, само че условията за това по какъв начин би трябвало да служат, не са изменени.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР