На церемония в Гербовата зала на Дондуков 2 държавният глава

...
На церемония в Гербовата зала на Дондуков 2 държавният глава
Коментари Харесай

Президентът направи генерали директорите на служба Военна полиция и служба Военно разузнаване

На гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2 президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание. Със свои укази президентът назначи полковник Ивайло Сотиров на длъжността шеф на Служба " Военна полиция " и полковник Венелин Венев на длъжността шеф на Служба " Военно разузнаване ". Двамата бяха удостоени с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

" Новите звания и назначения са израз на самопризнание за реализирани високи резултати, за вашите професионални умения, познания, командирски и лидерски качества, потвърдени през дълги години на работа ", съобщи президентът Румен Радев по време на церемонията в Гербовата зала. Държавният глава уточни, че Служба " Военно разузнаване " има богати обичаи и носи основна роля в системата на национална и групова сигурност. " В динамична и все по-трудна за прогнозиране среда за сигурност цената на достоверната, навременна и всеобхватна разследваща информация непрестанно пораства ", добави Румен Радев. По думите на президента, през годините се е утвърдил опитът на Служба " Военна полиция " в оперативно-избирателните, охранителните и контролните действия, в разкриването и следствие на закононарушения, в противодействието на тероризма.

 Снимка: Президентство

Службите " Военно разузнаване " и " Военна полиция " са изправени пред редица провокации, свързани с непрестанно растящите по размер и трудност задания, неналичието на задоволително запаси, на персонален състав, на условия за подготовката му. Справянето с това изисква визионерство, увереност и безрезервност на управителния състав, сподели президентът. Президентът Румен Радев означи, че с помощта на подготовката и лидерските си качества бригаден военачалник Сотиров и бригаден военачалник Венев ще отговорят на високите условия и упования към виновните позиции, които заемат. " Служете почтено и безрезервно на родината! ", съобщи президентът.

 Снимка: Президентство

" Ще утвърждаваме престижа на ръководените от нас служби и ще надграждаме постигнатото ", съобщи бригаден военачалник Венелин Венев по време на церемонията. От името на удостоените той изрече признателност за достойнството и доверието.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР